Buďte šťastní, žijte stylem HYGGE!

24.01.2018 | Bydlení a design

Existuje mnoho životních stylů, co takhle zkusit ten, který vás udělá šťastným? Hledejte krásu v maličkostech a žijte podle dánského stylu HYGGE!

Mnozí z vás se zřejmě ptají, co to ten styl hygge vůbec je. Hygge pochází z dánštiny a sami Dánové říkají, že se nedá vyjádřit jednoduše jedním slovem. Pod tajemným názvem se skrývá filozofie, štěstí, přátelství, teplo, útulnost a blízkost. „Neexistují hranice, může sem každý, v tom je krása tohoto života,“ říká dánská žurnalistka Helen Russell.

„Vynálezci“, tedy Dáni, si například užívají volné chvíle s přáteli v pohodlí domova, hodí tak obavu z přeplněné hospody za hlavu a pozvou si partu k sobě domů. Hygge je okamžik, kdy popíjíte s těmi nejbližšími a jste šťastni právě za to, že s nimi můžete trávit svůj čas. A je jedno, jestli si dáte pivo, víno, kávu nebo čaj. Důležitá je ta pohodová atmosféra a vůně domova. 

Jejich další radou je například procházka. Mnohé nenapadne jít jen tak s někým na procházku, vždy spíše vymyslí činnost, která by se dala dělat. Dáni ne, vyloženě si takové chvilky užívají. Možná je právě klid a příroda okolo nich tím důvodem, která ze seveřanů dělá jeden z nejšťastnějších národů na světě.

Stejně tak si ale můžete kousek přírody přinést i do svého bytu. Použijte přírodní materiály a nezapomeňte se obklopit živými rostlinami a květinami. Přírodní doplňky působí blahodárně na vaši mysl i duši. 

Vše by se v podstatě dalo shrnout pod slovo „pohoda“. Klidně se jen zachumlejte do peřin nebo pod deku a radujte se z pocitu, že se můžete prospat nebo se jen tak válet a číst si. Stejně tak si můžete čas pro sebe vynahradit ve vaně a jednoduše si užívat vás volný okamžik aneb hodit stres za hlavu. Žijte hygge stylem při každé příležitosti!

Jak říká Meik Wiking, ředitel Institutu pro výzkum štěstí v Kodani: Hygge je o atmosféře a prožitku. Je to o sdílení s lidmi, které máme rádi. Pocit domova. Pocit bezpečí. Pocit vnitřního klidu a blaženosti. Takže už víte, proč jsou Dánové nejšťastnějšími lidmi na světě? Je to vlastně úplně jednoduché, že? 

Ještě více nejen o skandinávském stylu bydlení se dočtete na novém webu Svět bydlení. Nechte se inspirovat krásnými interiéry a zahradami. Přečtěte si o tom, jak bydlí čeští influencemi nebo lidé, jako jste vy. Spousta zajímavého čtení čeká jen na vás!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat