Pro uklizený byt stačí dodržet jedno pravidlo

Žít v bytě jako z katalogu: Co dělají jinak lidé, jejichž domov vždy vypadá elegantně a stylově? Poznejte pravidlo 10–30!

Znáte ten pocit, když žijete v bytě tak dlouho, až se v něm nějak ztrácíte? Nebo stále udiveně vcházíte do cizích bytů a domů a říkáte si, proč to tak nevypadá u vás? Pak pro vás máme přesně to pravé.

Ve skutečnosti nemusíte být královnou interiérového designu (nebo úklidu), abyste vytvořili krásný domov. Ve skutečnosti nejde ani o styl, ani o kusy nábytku, obojí je prostě věcí vkusu. Důležitější je, jak se ke svému domovu chováte. A zde pomáhá tzv. pravidlo 10–30, které se ale dá aplikovat na více oblastí života.

Pravidlo 10–30 pro krásný domov

Jak funguje princip 10–30? Velmi jednoduše! Udělejte o 10 kroků více, které vám zaberou o 30 sekund více času. Zní to jednoduše a také je. Je lepší to udělat jednou pořádně než to dělat stále dokola napůl. A abyste věci udělali důkladně, obvykle to nezabere víc než minimum úsilí – stačí 10 kroků nebo 30 sekund.

Jak se ke svému bytu chováte, můžete sami vidět. Pokud si dáte trochu více času a prostoru na všechny věci v domácnosti, ať už jde o uspořádání prádla, péči o rostliny nebo třeba otázku, kam pověsit nové zrcadlo, výsledek – tedy vzhled vašeho domova – vám poděkuje.

V dnešní době je sice stále větší potřeba dělat věci rychle a okamžitě, ale domov je místo, kde bychom se měli rozhodně odpoutat od tohoto rychlého životního tempa. 

Když vstoupíte do cizího bytu a pocítíte ten krátký wow efekt, zpozorněte: Jen málokdy vás zaujme skutečný pořádek nebo čistota. Ale ta péče. Poznáte, kdy se o místnost starají její obyvatelé – a kteří tomu rádi každý den obětují pár kroků a vteřin navíc.

Pravidlo 10–30 v domácnosti

Neukládejte své dokumenty a dopisy do šuplíku nejblíž – raději je ihned uložte na správné místo.

U nového kusu nábytku nebo dekorace přemýšlejte o tom, kam ho chcete umístit – po dobu 30 sekund, a couvněte o 10 kroků zpět, abyste získali celkový obrázek.

Až budete sbírat nádobí z pokojů, nedávejte je jen tak do kuchyně, ale rovnou do myčky. Totéž platí pro oblečení – které neházíme náhodně na židli, ale věšíme rovnou na ramínko.

Díky tomu bude váš byt nejen lépe udržovaný, ale i vy budete časem na odkládání věcí opatrnější!

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat