Tipy pro upcyklaci a zero waste v kuchyni

Také přemýšlíte, jak by se vaše kuchyně mohla o něco méně plýtvat? Máme pro vás tipy, jak ulevit odpadkovému koši a vdechnout starým věcem nový život. 

Pokud se poslední dobou zamýšlíte více než kdy dříve nad tím, jak ulevit nejen vaší peněžence, ale i odpadkovému koši a následně i celé planetě, jste jako já. Také jsem v poslední době hledala nápady na upcyklování, abych méně vyhazovala, více šetřila a vdechla nový život starým věcem. Mám pro vás tipy, jak na to. Protože mít z vaší kuchyně nulový odpad se zdroji, které již máte, není vůbec těžké.

Co je upcyklace?

Upcyklace je určená k tomu, aby produkty, které již nejsou k ničemu, dostaly nový život v jiné funkci. Ze starého trička se stane třeba taška na nákup nebo z vyřazeného věšáku místo na usušení ručníků. Tento upgrade nejen ušetří vaše opotřebované věci od vyhození, ale také minimalizuje spotřebu surovin. A snížit spotřebu na minimum je důvod, proč je u nás upcycling stále oblíbenější.

Vyřazené utěrky nebo prostěradla nemusíte hned vyhazovat. Nastříhejte je na různě velká plátýnka a udělejte si z nich voskované ubrousky, které můžete použít jako přilnavou fólii a dát tak sbohem roli igelitu.

Zero Waste tipy pro zdravější životní styl

Protože upcycling jde ruku v ruce s filozofií Zero Waste, jejímž cílem je vést život s co nejmenším množstvím odpadu, najdete na internetu velké množství rad a praktických tipů, díky kterým se snadno obejdete bez obalů a povedete tak zároveň zdravější život.

Vyrobte si vlastní rostlinné mléko

Pokud dáváte přednost rostlinné stravě obecně nebo máte výhrady jen k některým z nic, jako třeba ke kravskému mléku, můžete si rostlinnou alternativu vyrobit velmi snadno sami doma. Uvidíte, že jakmile zjistíte, jak snadné to je, budete ho dělat pravidelně. A nejen, že chutná mnohem lépe než jeho protějšek ze supermarketu, protože neobsahuje žádné přísady, je také mnohem zdravější a můžete ho zkoušet podle libosti, dokud nenajdete svou oblíbenou variantu.

Zdroj: www.zerowaste.cz - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat