Špinavé vypínače vyčistíte tímto jednoduchým trikem

Příjemný dojem z uklizeného domova, kde by se i ze země dalo jíst, kazí jistá maličkost – upatlané a špinavé vypínače, o které se nikdy nezajímal celé měsíce nebo roky. Jak a čím je vyčistit? Tenhle jednoduchý fígl je rozzáří za pár minut!

Vypínač je něco, co se mnoho lidí bojí umýt, přitom se často potřísní olejem, zašpiní kořením, natlakovaným obsahem plechovky s nápojem nebo šťávou z ovoce a zeleniny. Podobně je na tom i rozvaděč koupelny. Už se na ten svůj nemůžete dívat? Pak se vytaste s účinnými zbraněmi, které nestojí víc než pár korun (vlastně téměř nic).

Kyselina citronová v akci

Nejprve vypněte hlavní napájení. O tomto kroku informujte ostatní členy domu. Před čištěním rozvaděče si nasaďte na ruce rukavice a sáhněte po pěně na holení. Nejprve si do misky vytlačte asi 3–4 lžíce pěny, do ní přidejte 2–3 lžíce citronové šťávy a vše to dobře promíchejte. Následně do směsi ponořte kartáč (i starý zubní kartáček vyhovuje), naneste ji na spínací desku a nechte 5 minut působit. Po uplynutí doby proveďte pár tahů kartáčkem, pěnu setřete a zbytky otřete hadříkem. Že zrovna nemáte ani jeden citron? Nevadí, situaci zachrání hydrogenuhličitan sodný.

Malý sáček s mocnými účinky

Určitě jste jedlou sodu použili již mnohokrát, neboť je vítaným pomocníkem v kuchyni i mimo ni. Dobrou zprávou je, že i ona vyčistí zčernalý rozvaděč během několika málo minut. Postupujte podobně jako v prvním případě.

Nejprve do misky dejte 2–3 lžičky jedlé sody, přidejte 3–4 lžíce pěny na holení a dobře promíchejte. Naneste na spínače, nechte chvíli působit, zašlá místa vydrhněte a opláchněte. Jelikož jedlá soda velmi rychle aktivuje krystalky nečistot na rozvaděči, výsledky uvidíte okamžitě. (Po vyčištění rozvaděče však vypínač nezapínejte asi 30 minut.)

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat