Je čas odpočinout si od dětí

I ty nejklidnější matky si potřebují odpočinout. Tyto jasné znaky prozradí, kdy je nejlepší dát si zase pauzu!

Když se přistihneme, jak mluvíme s kamarádkou jako na své děti. Když tmavé kruhy pod očima až podezřele připomínají oči pandy. Když jediný obchod s oblečením, který jsme v posledních týdnech navštívili, prodává pouze dětské oblečení. A pokud už vaše vlasová linie vypadá jako nechtěná balayage barva, pak je čas dát si malou přestávku od toho, být mámou.

Protože jedno je jisté: Pokud maminka není odpočatá, organizace rodiny se zhroutí jako domeček z karet. Aby k tomu nedocházelo, měly by si maminky (ale i tatínkové) všímat varovných signálů a známek přetížení. A existuje celá řada, která sama o sobě stále působí neškodně.

Vyvinula se u vás intolerance alkoholu

Chodili jste ven s nejlepšími přáteli alespoň třikrát týdně, dnes věci vypadají úplně jinak. Když už se někdy dostanete alkoholu, jedna sklenička vám úplně stačí.

Telefon je branou do vnějšího světa

Když už mluvíme o nejlepších přátelích: Od vašeho posledního setkání uplynuly věky. Pouze mobilní telefony vám umožňují zůstat v obraze.

Při přípravě jídla neděláte rozdíly mezi dítětem a partnerem!

Jako rodiče předvídáte každé pokrmové přání svého dítěte a při podávání mu samozřejmě jídlo nakrájíte na menší kousky. Ale pozor! Pokud začnete krájet jídlo na malé kousky a odřezávat okraje chleba i svému partnerovi, pak je to jasný náznak, že je potřeba dlouhé pauzy.

Můžete nakupovat, ale musíte to udělat rychle

Procházet se ulicemi a nakupovat, co si vaše peněženka může dovolit? O tom si mohou vystresované maminky nechat jen zdát. Pokud už nakupujete pouze online, pak je nejvyšší čas předat dítě své polovičce a na dalších 3–5 hodin se odplížit do centra města.

Přemýšlíte, kdy bylo poslední rande

Vychutnat si luxusní jídlo se svou drahou polovičkou, k tomu si dát sklenku vína a hodiny si povídejte. Připadá vám to jako před světelnými lety? Pak to chce pauzu a rande mámy a táty!

Vážně jsou animované filmy vaše oblíbené?

Milujete filmy a kdykoli vyšel nejnovější hollywoodský trhák, byli jste první, kdo ho viděl. Pokud už ale nevíte, co se aktuálně promítá v kinech kromě animovaných filmů, a znáte všechny kreslené postavičky jmény, pak je NALÉHAVĚ čas na přestávku od rodičovství.

Vaše kořínky jsou delší než celá délka vašich vlasů

Ombré vzhled je něco z roku 2016 - a pokud se vám vlasy podezřele podobají tomuto trendu, pak je nejvyšší čas kontaktovat svého kadeřníka a domluvit si sezení v délce minimálně 4 hodin včetně rozsáhlé masáže hlavy.

Na vaší oblíbené kabelce je prach

Je to váš poklad, váš nejcennější kousek, vaše pýcha a radost, stálý společník – vaše oblíbená kabelka. Ale nevejdou se tam plenky, vlhčené ubrousky, odpolední kaše, bryndáčky, přebalování a hračky...Takže je na čase z ní setřít nános prachu a vzít si ji znovu – třeba na rande s tátou. Bude to dobré nejen pro vás, ale i pro vaše děti. Pohodová máma je totiž ta nejlepší máma.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat