Při nadměrném padání vlasů vsaďte na mrkvovou masku

Dát si na hlavu nastrouhanou mrkev? Jen do toho! Její složení zastavuje nadměrné vypadávání vlasů a stimuluje jejich růst. Také je chrání před poškozením, regeneruje a dodává jim lesk.

Pro milovníky zeleniny a zdravé stravy je mrkev naprostou klasikou, která nikdy neomrzí. Ačkoli se ví, že tahle křupavá potravina pochází z Asie, její zdlouhavá cesta až na náš evropský talíř je dodnes opředena mnoha tajemstvími, legendami a záhadami. Co dalšího je na mrkvi zatraceně zajímavé?

Lék na bolest, co domluví i hormonům

Ať už na starý kontinent mrkev přivezl kdokoli, jisté je, že na organismus má vskutku blahodárný vliv. Obsahuje unikátní druh vlákniny i širokou škálu cenných živin a antioxidantů, díky čemuž příznivě ovlivňuje trávení, působí proti rakovině a stabilizuje hladinu rozdivočelých hormonů. Rovněž tlumí menstruační bolesti i kašel, podporuje paměť a snižuje pravděpodobnost kognitivních dysfunkcí (1). Opravdu tedy není dobrá jenom na oči! Výhody plynoucí z její konzumace jsou jasně dané, ale co když se tenhle poklad použije zevně?

Máslo na hlavě? Lepší je mrkev!

Mrkvová maska posiluje vlasy jako nic jiného. Vlivem působení betakarotenu a vitaminů B, C, E a K dokáže zatnout tipec nadměrnému padání vlasů, ovšem jakožto velice schopný stimulant podstatně urychlí i růst, vyrovná pH pokožky hlavy a ochrání kštici před poškozením (2). Jinými slovy – mrkev představuje překvapivou, leč báječnou výživu, která zlepší kvalitu koruny krásy, dodá lesk, zajistí její pružnost a celkově ji zocelí.

Ošetření rytmu oranžové

Příprava mrkvové masky je naprosto jednoduchá. Zkrátka najemno nastrouhejte nebo rozmixujte jeden větší kousek a pro snazší aplikaci přidejte pár kapek olivového oleje. Směs následně vetřete ke kořínkům a nechte působit alespoň 15 minut. Po uplynutí stanovené doby si vlasy umyjte tak, jak jste zvyklí. Ideální frekvence této kúry je jednou až dvakrát týdně. Výsledky se dostaví natotata!

Zdroje: (1) www.webmd.com/diet/health-benefits-carrots, (2) www.hospitalcapilar.com/en/zanahoria-pelo/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat