Efektivnější kosmetické použití olivového oleje

Není pochyb o tom, že olivový olej pleť dokáže omladit a revitalizovat. Chcete se takových účinků dočkat výrazně dříve? Smíchejte ho s citronem, medem, jablečným octem nebo kurkumou.

Olivový olej objevený Egypťany má v kuchyni své nezastupitelné místo, což jistě potvrdí nejen čtenář tohoto článku. I když ho doma používáte celé roky, pořád vám přijde divné mazat si jím obličej? Nebo dokonce celé tělo? Poradíme, jak z něj získat úplné maximum. Třeba se pak kosmeticky pochlapíte!

Co je na olivách tak zvláštního?

Ačkoli je olejů celá řada, právě ten olivový prý nejvíce odpovídá struktuře přirozených olejů přítomných v naší pleti. Je jí tedy skutečně blízký, proto přináší dvojnásobné benefity. Mezi běžně uváděné výhody patří silná podpora hydratace, pružnosti a regenerace, stejně jako neutralizace škodlivých volných radikálů, absorpce nečistot, svižnější oprava kožních buněk, výrazné zlepšení vzhledu jizev, léčba infekcí a útlum zánětů. Je pravda, že „oliváč“ můžete použít jako běžný krém a ozdravný efekt to mít jistě bude, ale pro extra působnost se dá zvolit i jiná strategie. Například?

Za spojení s citronem vás póry pochválí

Rozmíchejte v oleji citronovou šťávu a směs důkladně vmasírujte do pleti. Kyselá složka tohoto jednoduchého receptu zabrání ucpání pórů, čímž se pokožka celkově rozjasní. Funguje také jako antiseptikum (1), což se hodí v případě akné i ekzémů. Kombinace těchto dvou ingrediencí znásobí zkrášlující dopad. A platí to i pro následující řádky.

Elixír zvaný med

Se složkami obsaženými v olivovém oleji báječně spolupracují látky přítomné v medu. Vznikne dvakrát tak účinná pleťová maska, která omlazuje, chrání před poškozením, dodává hydrataci a hloubkově vyživuje každou unavenou kožní buňku (2). Tento olej se doporučuje smíchat také s kurkumou (3), jablečným octem (4) nebo ricinovým olejem (5). Tak nač zbytečně otálet!

Zdroje: (1) www.researchgate.net/publication/336135127_Lemon_as_a_source_of_functional_and_medicinal_ingredient_A_review, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3611628/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17569219, (4) www.healthline.com/health/apple-cider-vinegar-for-face, (5) www.byrdie.com/castor-oil-uses






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat