V zimě jsou známky stárnutí vidět dvakrát tolik

Zdá se vám, že vypadáte trochu starší, než ve skutečnosti jste? Nemusí to být jenom pocit. V zimě jsou totiž vrásky i ostatní známky stárnutí mnohem viditelnější. Proč to tak je? A dá se to nějak napravit?

Bývá v zimě vaše pokožka zarudlá a hrubá? Ke všemu navíc i nepříjemně svědí? Těmito výmluvnými příznaky se vás snaží upozornit na to, že je dehydrovaná. A to je ten důvod, proč vypadáte starší!

Stav, který nelahodí oku ani sebevědomí 

„Hydratace je naprosto nezbytná po celý rok, ale v zimních měsících je důležitá dvojnásob. Nízké venkovní teploty v kombinaci s vnitřním vytápěním vlhkost z pleti doslova vysávají, což zviditelňuje veškeré známky stárnutí,“ vysvětluje britská dermatoložka Celia Forner, která je zároveň zakladatelkou kosmetické společnosti vyrábějící pečující produkty (1). „I vědecké výzkumy potvrzují, že se v chladném období množství mastných kyselin v kůži, které ji udržují pružnou a hladkou, snižuje o 20 procent,“ dodává další britská expertka přes krásu Anna Lahey. Co se s tím dá dělat? Obyčejný zvláčňující krém nemusí vůbec stačit.

Tyhle zbraně fungují!

Seznam zaručených hydratačních ingrediencí, které dermatologové vychvalují a doporučují, zahrnuje kyselinu hyaluronovou, skvalan a ceramidy. Tyto látky nejenže zachovávají hydrataci, přičemž ji uzamykají v pokožce, rovněž posilují i její ochrannou kožní bariéru. Má je prostředek, který běžně používáte? „Méně známou, ale super hydratační složkou je i extrakt z řasy Chlorelly Vulgaris, jenž navíc zklidňuje podráždění. Skvělé účinky má také zvláštní druh vitaminu B3 zvaný niacinamid, který kromě hydratace zvyšuje i produkci kolagenu,“ popisuje dermatoložka Celia Forner. Dle jejího názoru byste se v zimě také měli vyhnout používání drsných čisticích prostředků a vzdát se lehkých pleťových vod, které nahradí „hutnější“ krémy. Mimochodem, věděli jste, že nechtěnému úniku kožní hydratace zabraňuje i vitamin C (2)? Tak navyšte jeho příjem, ať už prostřednictvím potravinových zdrojů nebo doplňků stravy.

Zdroj: (1) www.wellandgood.com/keep-skin-hydrated-winter, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4624068/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat