Červené oblečení jako záruka většího respektu a úcty

Chystáte se někam na cesty? Pak si na sebe určitě vezměte něco červeného, protože každý, koho potkáte, s vámi bude jednat s mnohem větším respektem. A připravte se i na větší zájem mužů a povzbuzující bdělost, která vás vymaní z únavové krize!

Co si myslíte o červeném oblečení? Přijde vám zatraceně sexy, nebo naopak příliš vyzývavé? Buď jak buď, pravdou je, že má hodně zajímavé účinky.

Záruka respektu a prominentní péče

Lidé, kteří cestují v rudé barvě, si užívají mnohem lepších služeb a docela jiného zacházení, píše se na jistém zahraničním blogu (1). Údajně je to tím, že zaměstnanci aerolinek, nádraží i taxislužeb vnímají červené pasažéry jako důležitější a váženější, proto jim poskytují prvotřídní péči. Tedy alespoň podle názoru spisovatelky Stephanie Lee, která na zmíněný blog prezentující cestovatelské rady pravidelně přispívá. Chcete-li se tedy na svých výletech, dovolených a služebních cestách cítit jako VIP, zvažte garderobu v uvedeném odstínu, neboť vám zajistí vyšší status a mnohem lepší zážitky z putování, domnívá se jmenovaná spisovatelka. Možná tomu úplně nevěříte, ale její tvrzení má vážně něco do sebe, a to i z vědecké perspektivy. Týká se to také běžného života, nejen výprav za hranice všedních dnů!

Místo povzbuzujícího kafe svetr?

Třeba výzkum (2) newyorské vysoké školy The University of Rochester, zveřejněný v odborném magazínu Journal of Personality and Social Psychology, prokázal, že červená na ženách značně zvyšuje mužský zájem. Podle jiné studie (3), publikované zase v časopise Journal of Evolutionary Psychology, lidé v tomto oblečení budí dominantnější a silnější dojem. Nelze nezmínit ani třetí průzkum (4), z něhož pro změnu vyplývá, že rudá barva zvyšuje bdělost a přímý vliv má i na reakční dobu člověka. Není čas vyrazit na nákupy? Jak se zdá, takový rubínový svetr, tričko nebo košile se vždycky může hodit – na cestování, flirtování i seznamování.

Zdroje: (1) www.airplanetips.com/why-wear-red-at-airport/#:~:text=Airline%20Staff%20Treat,of%20color, (2) www2.psych.ubc.ca/~schaller/Psyc591Readings/ElliotNiesta2008.pdf, (3) www.akjournals.com/view/journals/1126/5/1/article-p161.xml, (4) www.sciencedaily.com/releases/2011/06/110602122349.htm






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat