Nejhorší spánkové návyky ničící vlasy

Culík s utaženou gumičkou? Žádné sušení po umytí? To je to nejhorší, co svým vlasům můžete ve spánku udělat. Problém je i s bavlněným povlečením, které jim také neprokazuje žádné laskavosti.

Přes den je s láskou češeme, šetrně myjeme, používáme tu nejlepší kosmetiku a děláme vše pro to, aby byly krásné, zdravé a lesklé. Jakmile ale jdeme spát, už péči o vlasy příliš neřešíme. Jak velká je to chyba?

Bavlněné povlečení jako problém číslo jedna

Otázka přímo zásadní – jaký máte polštář, respektive povlak? Dle názoru australské tricholožky Kay Fitzgerald dochází v důsledku tření o bavlněné materiály k poškozování, lámání i vypadávání koruny krásy. Pokud si navíc občas chodíte lehnout s mokrou hřívou, protože se vám nechce fénovat ani čekat, až samovolně uschne, pohybujete se na tenkém ledě o to víc.

Risk, který se nevyplácí

„Mokré vlasy jsou extrémně křehké a tedy i náchylné k nevhodnému zacházení. Hedvábné povlečení ve srovnání s bavlnou tření hodně snižuje, ale v případě vlhké hřívy vás stejně nezachrání,“ varuje zmíněná odbornice. Druhým pořádně škodlivým zlozvykem je podle ní těsné svazování do utaženého culíku. Ano, poletující prameny mohou při spánku rušit i značně překážet, ale tudy cesta ke kráse a kvalitě nevede, protože tím trpí nejen kštice, ale i pokožka hlavy.

Žádné velké tahání, prosím!

„Mnoho lidí si myslí, že tento noční účes je účinným řešením, ve skutečnosti však může přispět k alopecii. Zvláště, když si ho děláte každý den a delší dobu,“ upozorňuje tricholožka Kay Fitzgerald. To nejdůležitější pravidlo je, aby váš vytvořený styl nepůsobil příliš pevně a za vlasy ani kůži netahal. Vyvarujte se tedy těsným gumičkám i sponkám. Můžete si zaplést volný cop nebo „zamotat“ povolený drdol. Nabízejí se také hedvábné čepice a měkké textilní natáčky bez nahřívání. S jejich pomocí budete mít ráno hezké vlny!

Zdroj: www.houseofwellness.com.au/beauty/protective-hairstyles?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat