Zákulisní drby o kultovním Hříšném tanci

Mysleli jste si, že „Hříšný tanec“ znáte nazpaměť popředu i pozadu? Tak následující věci jste nevěděli určitě!

Taky jste viděli film „Hříšný tanec“ stejně často jako my? Pak taky určitě znáte všechny detaily před i za kamerou. Nebo ne? Tyhle věci jste určitě nevěděli.

Co vás na Hříšném tanci překvapí

  • Hlavní hrdince Baby Housmen, kterou hrála Jennifer Grey, bylo ve filmu pouhých 17 let. Nicméně Jennifer Grey bylo v době natáčení o celých deset let více.
  • Ve skutečnosti se Jennifer Grey a Patrick Swayze moc nemuseli. Tedy správněji – nemohli se vystát. Oba herci spolu před Hříšným tancem pracovali na jiném filmu a už tam si pravidelně vjížděli do vlasů. Také byl Patrick Swayze nejdříve razantně proti, aby Jennifer Grey hrála jeho partnerku. Nicméně nutno dodat, že s postupujícím natáčením se jejich vztah začal zlepšovat.
  • Děj filmu se odehrává ke konci léta, ale točil se v říjnu. Při trénování zvedačky byla voda v rybníku tak studená, že hercům modraly rty. A to je také důvod, proč z této slavné scény nejsou natočené žádné pohledy zblízka.
  • Roli Johnyho měl původně hrát Billy Zane (známý například z filmu Titanic). Nakonec ale roli nezískal, protože před kamerou s Jennifer Grey příliš neladili. Také o roli Baby se ucházelo více hereček – kromě jiných například i Sarah Jessica Parker (Sex ve městě).
  • Původně se jednalo o další z řady letních romantických filmů. Vynaložené náklady na jeho natočení tak nakonec nepřekročily 6 milionů dolarů. Jeho nečekaný úspěch a celosvětové šílenství mu nakonec vydělaly neuvěřitelných 214 milionů. Naproti tomu pokračování Dirty Dancing 2, které chtělo navázat na úspěch prvního filmu, stálo 25 milionů, ale vydělalo pouhých 14 milionů.
  • Úplně první, kdo věděl, že bude ve filmu hrát a měl přislíbenou roli, byla Cynthia Rhodes, která si zahrála Penny.   
  • Také scéna v lese před zkoušením zvedačky ve vodě se musela trochu upravit. Protože se točilo na podzim, většina listí na stromech už byla žlutá, a tak všechny listy, co vidíte v záběru, štáb nastříkal nazeleno.
  • Scéna, kdy Baby a Johny tančí a zpívají v tanečním studiu na písničku Hey, baby, byla do filmu zařazena mimo scénář. Je to totiž záznam toho, jak spolu Patrick Swayze a Jennifer Grey „blbli“ na place.
  • Titulní píseň „The Time of My Life“ získala v roce 1988 Oscara za nejlepší filmovou hudbu.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat