Královna je u Britů stále nejpopulárnější členkou rodiny

03.11.2020 | Osobnosti

Britská sociologická společnost YouGov provedla průzkum veřejného mínění týkající se britské královské rodiny. Mimo jiné z dat vyšlo najevo, kdo je nejoblíbenějším členem. Dlouhodobě vítězí právě královna Alžběta II., která je hlavou monarchie od roku 1952. Na druhém místě se umístil její vnuk a budoucí král princ William. Kdysi ale na druhé příčce býval Williamův mladší bratr princ Harry. Ten děsivě propadl. Je dnes stejně populární jako vévodkyně Camilla, druhá manželka prince Charlese.

A to je co říct. Camilla, které dlouho Britové nemohli odpustit, že rozvrátila Charlesovo manželství s princeznou Dianou, bývala nejméně oblíbenou členkou rodiny. Jenže poté, co Harry s manželkou Meghan předvedli v uplynulých dvou letech, Camilla je uprostřed žebříčku oblíbenosti a neoblíbenosti. Nejméně oblíbeným je dnes ale princ Andrew. Ten si vede ještě hůř než Meghan.

Osmašedesát procent – dvě třetiny – dotázaných si myslí, že nejvlivnějšími osobnostmi monarchie pro dvacátá léta tohoto století budou William a jeho manželka Kate. Jen sedm procent Britů si myslí, že to budou Harry a Meghan.

Loni touto dobou měl Harry jednasedmdesát procent příznivých hlasů, letos v stejnou dobu má jen pětapadesát procent. Meghan spadla z pětapadesáti procent loni na osmatřicet procent letos.

Královna je vnímána pozitivně u třiaosmdesáti procent dotázaných. V žebříčku za ní jsou na druhém až pátém místě princ William, vévodkyně Kate, princezna Anna a princ Philip.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat