Dejte sbohem špatné práci

V zaměstnání trávíme největší část našeho života. A tak by stálo za to, mít to správné. Jak se vlastně pozná, jestli je dobré nebo špatné? Prozradíme!

V normálním případě strávíme v zaměstnání asi polovinu pracovního dne. To znamená, že tam jsme častěji než v kruhu rodiny, na setkání s přáteli nebo u svých koníčků. Momentálně všechno vypadá trochu jinak, protože mnohdy pracujeme z domova. Přesto, nebo právě proto bojuje někdo s pocitem neuspokojení. A pokud nejste spokojení na pracovišti, trpíte tím nejen vy, ale i vaše mezilidské vztahy. Jak poznáte, kdy jde o vyčerpání z pracovního stresu a kdy jde o duševní nenaplnění?

Stěžujete si přátelům, a sice pořád

Přátelé máme také proto, aby při nás stáli v těžkých časech. Když tedy neběží v práci všechno jako po másle, měli by vás ti opravdoví vyslechnout, nabídnout útěchu a možnosti řešení. To ale nemůžou dělat věčně. Pokud si budete stěžovat pořád, ale nikdy nebudete chtít nic aktivně změnit, nemůžete čekat, že vám přátelé i po stopadesáté osmé budou trpělivě naslouchat. Proto si musíte pomoct sami – tak, že svoje starosti přeměníte na výzvy. Pak budete nuceni svoje problémy pojmenovat konkrétně, a najít řešení bude pak mnohem jednodušší.

Vrháte se do jiných úkolů

V zásadě je to samozřejmě dobře, že máte kromě práce ještě čas a energii na jiné věci. Pokud se ale jinými úkoly a aktivitami zabýváte až příliš, mohlo by to být proto, že se snažíte překrýt jiné problémy. Lidé, kteří jsou v zaměstnání nespokojení, jsou typičtí představitelé, kteří svůj den dokážou zaplnit tolik, že nemají čas o své nespokojenosti přemýšlet. Jestliže teď sami sebe podezříváte, že byste do této skupiny mohli patřit, udělejte si dva seznamy: Na jeden napište, co je pro vás v životě důležité, a na druhý, co každý den děláte pro dosažení těchto důležitých cílů. Takže jestliže je práce na jednom seznamu, měla by se rozhodně objevit i na tom druhém.

Litujete často a hodně

Je-li člověk nespokojený na pracovním poli, má nespočet příležitostí litovat. Že tenkrát nedokončil studium, že se nepřihlásil k výběrovému řízení, že nepřijal tehdy ten projekt… Zlobit se kvůli chybám je normální, ale může být také škodlivé. Protože nemáte-li možnost je změnit, jste vystaveni příliš velké frustraci. Využijte chyby jen jako ponaučení do budoucna a pak téma uzavřete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat