Být v práci úspěšný

Chcete se posunout po kariérním žebříčku? Podle odborníků máte zaručený úspěch, pokud máte jednu konkrétní vlastnost.

V posledních dvou letech se každodenní pracovní život značně změnil: tam, kde bývala na pořadu dne pevná pracovní doba a povinná docházka, nyní zaujaly jejich místo flexibilní předpisy o domácích kancelářích. Pandemie nám ukázala, že práce z domova je možná (1). Pokud nemáte problémy s prací na dálku, máte takzvanou hybridní kompetenci. Podle odborníků je to soft-skill (měkká dovednost), kterou potřebujete, abyste byli v práci úspěšní (2).

Máte hybridní kompetence?

Nevadí vám komunikace přes videohovory a platformy pro zasílání zpráv? Děláte úkoly stejně dobře z domova jako v kanceláři? Pak to znamená, že máte hybridní kompetenci. Vyznačuje se to především organizovanou a strukturovanou prací, multitaskingem a vysokým stupněm flexibility. Protože při práci na dálku je hranice mezi profesním a soukromým životem velmi tenká. Jak, kdy a kde vykonáváte svou profesi, je z velké části na vás. Současně nemají hybridně kompetentní lidé problém se rozhodovat, i když šéf není ve stejné místnosti (2).

Jak začlenit tuto kompetenci do životopisu

Hybridní kompetence jsou cenné nejen dnes, ale budou vám přinášet prospěch i v budoucnu. Jak ale ukázat budoucím zaměstnavatelům, že jste dotáhli hybridní práci k dokonalosti? Pokud jste úspěšně dokončili projekt nebo jste vedli tým online, nevynechte informaci, že se jednalo o práci na dálku, ani v životopise. Mimochodem, totéž platí pro pracovní pohovory. I zde můžete – a dokonce byste měli – zmínit, že máte hybridní kompetence (2).

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35062117/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6664280/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat