Nejlepší doba na sex je mezi sedmou a devátou hodinou ráno

Dát si ráno kafe? To se samozřejmě přímo nabízí, ale až po chvilce partnerské erotiky! Nebo si snad myslíte, že se v těle těsně před probuzením zvyšují hladiny sexuchtivých hormonů jen tak pro nic za nic?

Milování je jako cvičení. Dá se dělat kdykoli a s kýmkoli, ale existují jisté speciální hodiny, které z jeho prospěšnosti vymáčknou úplné maximum. A teď se přiznejte – kdy se intimitě oddáváte vy? Zapomeňte na večerní povyražení, ideální je totiž ranní rychlovka!

Budík vášně zvoní v sedm

Káva není to jediné, na co má člověk po probuzení obrovskou chuť. Hladiny testosteronu i estrogenu bývají po spánku obvykle vyšší, což libidu dává jasné poselství (1). Tělo je připravené na sex i kvůli dopaminu, jehož hladiny právě ráno dosahují svého vrcholu (2). Ve zkratce řečeno – podmínky na mazlení už v průběhu dne lepší nebudou, takže okénko od sedmi do devíti hodin je prostě „čas sexu“. A pokud tuhle výzvu přijmete, zajistíte si dobrou náladu, optimalizaci krevního tlaku i příval energie, co vás bude zvesela popohánět až do odpoledne (3). A to jsme se ještě nedostali k tomu, jakých parádních věcí se dočká váš mozek.

I hlava touží po rozkoši!

Ženy s větší mírou sexu mají podle kanadských vědců mnohem lepší paměť, protože fyzický projev lásky funguje jako zaručená vzpruha kognitivních schopností i myšlenkových procesů (4). Vlastně, kdyby jenom to. Uvolní se při něm také endorfiny, které působí jako přirozené léky proti bolesti, zatímco zabraňují úzkostem, zvyšují sebevědomí, a překvapivě zasahují i do regulace chutí k jídlu, takže svou roli sehrávají v dietě (5). Je tedy velmi pravděpodobné, že díky rannímu sexu si místo něčeho těžkého a nezdravého dáte k obědu lehký salát. A možná vás konečně přestanou lákat i sladkosti napěchované zákeřnými sacharidy. Vážně vám to nezní jako dokonalý plán?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3955336/, (2) www.studyonline.ecu.edu.au/blog/how-to-leverage-dopamine-levels-for-optimal-study, (3) www.womenshealth.com.au/here-s-why-you-should-be-having-sex-in-the-morning/, (4) www.www.ox.ac.uk/news/2017-06-23-active-sex-life-improves-brain-power-older-adults, (5) www.medparkhospital.com/en-US/lifestyles/endorphins







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat