Návštěva Amsterodamu stojí za to

Se svými malebnými kanály, zajímavou historií a módní kulturní scénou je nizozemské hlavní město jedinečnou destinací pro dovolenou.

Možnosti, co dělat v Amsterodamu, bez ohledu na počasí, jsou téměř nekonečné – ať už zde chcete strávit jen dva dny o víkendu nebo dva týdny. Shrnuli jsme některé z nejlepších turistických atrakcí a zajímavostí Amsterodamu, které byste si neměli nechat ujít. 

Půjčte si kolo

V Amsterodamu je přes 800 000 jízdních kol. To je víc kol než lidí! Cyklistika v Amsterodamu je způsob života, který je díky dobře rozvinuté síti cyklostezek a rovinatému okolí velmi zábavný. Amsterodam je jediné město na světě, které je tak vhodné pro cyklisty, a neexistuje lepší způsob, jak prozkoumat městské ulice, kanály a atrakce než na kole. Jízda na kole v Amsterodamu je bezpečná a zábavná – dělejte to jako obyvatelé města a šlápněte do pedálů!

Projděte se bohémskou čtvrtí Jordaan

Jordaan je často označován jako nejkouzelnější čtvrť Amsterodamu a procházka zde působí jako cestování v čase. Původně dělnická oblast Jordaan se svými úzkými, malebnými uličkami, je nyní jednou z nejžádanějších oblastí Amsterodamu. Stále zde najdete nezávislé umělecké galerie, obchody se starožitnostmi a zalesněné nádvoří, ale také bary a restaurace se spoustou kouzla. 

Objevte jedinečné kulturní památky na Museumplein

Museumplein s Rijksmuseem, největším amsterdamským muzeem umění a historie, Van Gogh Museum a Stedelijk Museum, jsou kulturním srdcem Amsterdamu. Po nedávných rekonstrukcích se živá čtvrť Oud-Zuid z 19. století stala rájem pro milovníky umění a na otevřených prostranstvích mezi budovami se každý den odehrává spousta zajímavých věcí, jako jsou výstavy pod širým nebem a trhy. 

Plavba přes malebné kanály

Amsterodamský prstenec kanálů je na seznamu světového dědictví UNESCO a byl vytvořen jako součást městské expanze v 17. století. Idylické kanály jsou nejen mimořádně oblíbeným fotografickým motivem, ale jsou krásné i na procházku, a to ve dne i v noci, kdy jsou mosty kouzelně nasvícené a okouzlují okolí svou září. Nastupte na palubu lodi a nechte se proplout malebnou vodní sítí Amsterodamu, doprovázenou odborným komentářem průvodce. Cestou se dozvíte spoustu zajímavých faktů, například odpověď na otázku, proč se často šikmé domy u kanálu označují také jako „tančící domy“. 

Probuďte se obklopeni vůní tulipánů

Ano, možná jsou stejně klišé jako holandské dřeváky, ale tulipány jsou opravdu symbolem nizozemské kultury a výlet do Nizozemska by bez tulipánů nebyl úplný. Nejznámějším místem k nákupu tulipánů a cibulí tulipánů v Amsterodamu je Květinový trh – jediný plovoucí květinový trh na světě, který proměňuje kanál Singel s květinovými stánky v barevné moře květin. Pokud cestujete do Amsterodamu na jaře, určitě jeďte 20 minut vlakem z Haarlemu do Leidenu. Cestou se vlevo i vpravo od vás k obzoru rozprostírají světoznámá tulipánová pole. Dozvíte se o nizozemské odvěké „milostné aféře“ s tulipány a navštivte také amsterodamské muzeum tulipánů ve čtvrti Jordaan.

Navštivte jeden z amsterodamských trhů

Ať už máte chuť sjednávat ceny, ochutnávat místní speciality nebo jen nasávat živou atmosféru trhu, návštěva tržiště je jedinečným a nezapomenutelným zážitkem. Sortiment zboží na různých trzích, které se konají na mnoha místech ve městě, je velmi rozmanitý: od starožitností a knih přes místní speciality, čerstvé ovoce a zeleninu až po květiny a vintage oblečení. 

Zdroj: www.iamsterdam.com/de/reiserouten/top-20-amsterdam - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat