Prázdninový relax i po prázdninách

Léto se pomalu chýlí ke konci – a každodenní povinnosti volají. Představa, že odteď budete zase sedět v kanceláři místo procházky starým městem Lisabonu nebo Nice nebo plavat v mořských vodách už tak příjemná není. Co dělat, abyste si udrželi prázdninový relax?

Také jedete v létě v úplně jiném módu? Všechno je v klidu a pohodě a nic není žádný problém. Proč ale tahle nálada zmizí s prvním spadnutým lístkem? Aby to letos bylo jinak, máme pro vás několik tipů, jak si udržet letní pohodu co nejdéle.

Dejte si čas na změnu

My lidé nejsme stroje, a proto nemáme vypínač, kterým bychom se mohli přepnout z „prázdninového ega“ do „pracovního ega“. Potřebujeme trochu času, abychom si na to zvykli. Takže vyprávějte kolegům bez výčitek svědomí, co jste zažili – třeba na obědě – i když se vám hora papírů před vámi zdá obrovská.

Vraťte se k práci vědomě

Ideální je, pokud se můžete přijít podívat do práce ještě než vám skončí dovolená, a zjistit, co se v posledních dvou týdnech dělo. A pokud vás nástup stresuje, vzpomeňte si na instruktora surfování na vaší dovolené – ani on nikam nespěchal, a právě proto odvedl skvělou práci.

Ponechte si dovolenou v každodenním životě

Na dovolené se často cítíme velmi dobře, což nám pomáhá relaxovat. Slunce na kůži nebo milé a neformální rozhovory. Něco z toho si můžete snadno vzít s sebou do práce. Proč si častěji nepopovídat na chodbě? I kdybyste měli prohodit jen pár slov. Nebo se postavte na chvíli k oknu a užívejte si slunce na kůži.

Poraďte si jako dobrému příteli

Už slyším hlasy, které říkají: To jsou všechno dobré nápady, ale v mé práci je opravdu nelze realizovat. Často jsme ale my sami těmi nejpřísnějšími strážci našeho výkonu. Tady občas pomůže nějaký trik. Zeptejte se sami sebe: Co bych poradila dobré kamarádce, která se nechce po dovolené zase utápět ve stresu? K druhým jsme mnohem shovívavější a chápavější, tak proč ne k sobě?

A nakonec: super trik, jak prodloužit prázdninové pocity

Naplánujte si několik malých dobrodružství během roku. Může to být pěkný celodenní výlet, prodloužený víkend nebo další velká dovolená. Plány a těšení se na ně vám pomůže, abyste prázdninovou lehkost úplně neopustili.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat