Nejlepší destinace na dovolenou v září a říjnu

Letní čas je čas cestování. Většina z nás plánuje svou letní dovolenou od června do srpna. Jasně: Většinou je člověk závislý na letních prázdninách a počasí je slibné skoro všude. Stojí za to ale podívat se do některých destinací i mimo sezónu, protože dobré nabídky, prázdná města a krásné pláže vás sem přímo lákají.

V roce 2023 byla a stále je nejdůležitějším faktorem pro výběr dovolené cena. Dobrou zprávou tedy je, že v pozdním létě a na podzim ceny oproti létu většinou klesají. Přinášíme vám nejlepší cestovatelské destinace na září i říjen, díky kterým si splníte dovolenou snů a ušetříte peníze.

Portugalsko – Algarve

Portugalské Algarve přesvědčí svými písečnými plážemi, průzračnou vodou a vysokými útesy, které jsou rájem pro každého milovníka pláží. V září a říjnu je zde také průměrně 28 stupňů, což je ideální pro koupání, opalování a objevování malých měst v okolí. Pro ty, kteří milují akci na dovolené: Září je také nejlepší čas pro surfování na portugalském pobřeží.

Na druhou stranu, září a říjen jsou také ideální pro výlet do Lisabonu nebo Porta. Tato pulzující města nabízejí jedinečnou směs historie, kultury a modernosti. V pozdním létě a na podzim letní vedra ustupují a vytváří příjemnou atmosféru pro objevování ulic a vychutnávání si místní kuchyně.

Řecké ostrovy

Mykonos, Santorini? Nuda. Stojí za to přemýšlet mimo rámec, protože Řecko má více než 3 000 ostrovů, z nichž každý má své jedinečné kouzlo:

Paros je okouzlující malý ostrov známý svými malebnými vesničkami. V září a říjnu nabízí uvolněnější a autentičtější zážitek, protože na idylické pláže proudí méně turistů. Jsou zde mírnější teploty, které vybízejí k outdoorovým aktivitám, jako je turistika, cyklistika nebo windsurfing.

Na Zakynthosu davy na podzim už také nepotkáte a můžete očekávat malebné (hlavně prázdné) zátoky s tyrkysovou vodou ideální pro potápění a šnorchlování. Vyplatí se také prozkoumat slavnou Shipwreck Beach a zaplavat si v Modrých jeskyních.

Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy včetně Tenerife, Gran Canaria a Fuerteventura jsou také perfektní podzimní destinace na září a říjen. Klima je mírné po celý rok, což ostrovům vyneslo přezdívku „Ostrovy věčného jara“. Navíc je tu méně davů a ​​ceny jsou výrazně nižší.

Na vulkanickém ostrově Tenerife můžete například vylézt na nejvyšší horu Španělska a obdivovat četné druhy rostlin, z nichž některé existují pouze na ostrově.

Gran Canaria se může pochlubit zlatými písečnými dunami a živými zábavními podniky.

Fuerteventura nabízí široké písečné pláže a je také rájem pro vodní sporty: od plachtění, surfování, vodních lyží, vodních skútrů až po potápění, dobrodruzi zde najdou vše.

Výlety do měst

Podzim je také ideální k poznávání měst. Na podzim jsou v létě velmi frekventovaná města jako Benátky nebo Řím prázdná a díky příjemným teplotám si můžete odpočinout a vychutnat si Aperol Spritz na náměstí, procházet se malebnými uličkami a ponořit se do historie Itálie.

Barcelona nabízí perfektní kombinaci pláže a města. Kromě kouzla starého města a uměleckých čtvrtí je město lemováno útulnými bary a restauracemi, kde můžete večer zakončit lahodnými tapas. A díky poloze si vychutnáte i pocit dovolené na pláži.

Zdroj: názory autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat