Metody pro poražení zimní lenosti

Když teplota klesá, lidé mají tendenci hledat teplo a pohodlí ve své měkoučké dece. Patříte k nim? A necvičíte, protože na to nemáte kapacitu? Možná jste podlehli zimní lenosti. S pomocí těchto tipů s ní však zatočíte dřív, než vás pohltí!

Zimní lenost může pramenit z různých faktorů, včetně sníženého vystavení slunečnímu záření, což vede k nižším hladinám serotoninu. Chladnější teploty také negativně ovlivňují motivaci k pohybu. Přidejte k tomu sezónní afektivní poruchu, typ deprese související s ročními obdobími, a vyjde vám zimní letargie. Jak se dá porazit?

Maximalizujte vystavení slunečnímu záření

Tak samozřejmě, že vaše deka se během zimních měsíců jeví jako nejlepší volba – stejně jako práce v kanceláři se zavřenými okny. Ale trávit čas venku je důležité. Pomáhá to zvýšit hladinu serotoninu, hormonu štěstí, což může zlepšit náladu a energii. Proto se ujistěte, že jste roztáhli závěsy, aby do vašeho obytného prostoru vstoupilo přirozené světlo. O polední pauze, nebo po práci aspoň choďte na krátké procházky.

Zůstaňte aktivní

Zapojte se aktivit, jako je jóga, domácí cvičení nebo tanec. A i domácí práce se počítají! Tímto způsobem si udržíte jistou úroveň fyzické aktivity, jež potlačuje nesoustředěnost, pocity strachu a úzkost.

Nezkracujte spánek

Dobře odpočaté tělo snáze bojuje s pocity letargie. Z tohoto důvodu do postele uléhejte každý den ve stejnou dobu a držte se doporučovaných 7–8 hodin spánku.

Dostatečně pijte a dobře jezte

Hydratace a vyvážená strava jsou zásadní pro celkové zdraví. Potraviny bohaté na živiny poskytují trvalou energii, která pomáhá v boji proti lenosti. Upřednostňujte zimní zeleninové polévky, ty vám v tomto období udělají dobře.

Stanovte si reálné cíle

Rozdělte své úkoly na menší a zvládnutelné cíle. Předejdete tak pocitům frustrace z toho, že nic nestíháte a že před sebou valíte XXL pytel s hromadou povinností.

Socializujte se a hledejte podporu

Sedět hodiny ve stejné pozici prostě není zdravé, ať je to v kanceláři, nebo doma. Udělejte si čas a bojujte proti izolaci spojením se svými přáteli a rodinou. Sociální interakce mohou pozvednout vaši náladu a poskytnout emocionální podporu.

Vytvořte útulné prostředí

Udělejte ze svého obytného prostoru přívětivé prostředí pomocí teplých přikrývek, osvětlení a uklidňujících prvků. Budete se cítit dobře.

Zkuste nové koníčky

Můžete být zavaleni prací, ale zima je skvělým obdobím k prozkoumání nových koníčků, třeba malování, čtení nebo hraní na kytaru. Cokoli, co vás přiměje odpoutat pozornost od úzkosti, smutku a povalování, je řešením fyzických, duševních a environmentálních faktorů.

Zdroje: www.doctor.ndtv.com/living-healthy/follow-these-10-strategies-to-beat-laziness-this-winter-4614744, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat