Vyhoření lze zabránit jednoduchým trikem

Pokud máte neustále pocit, že se na vás všechno valí, je čas vypnout – jinak vám hrozí vyhoření. Tento jednoduchý trik pomáhá!

Šéf je nepříjemný, doma s partnerem tichá domácnost a pak onemocní i dítě: někdy v běžném životě skoro nevíme, kde nám hlava stojí. Běžíme životem v neustálém tempu a úplně zapomínáme, že se občas musíme zastavit a uklidnit. Pokud se neustále cítíte vyčerpaní a už nemůžete vypnout, je nejvyšší čas něco udělat. Protože pokud budete takto pokračovat, můžete brzy spadnout do syndromu vyhoření.

Vyhoření nemá šanci

Naštěstí existuje opravdu snadný a bezplatný způsob, jak snížit hladinu stresu: choďte častěji na procházky do přírody! Pravidelný pobyt v přírodě prospívá nejen tělu, ale i duši. Chtěli byste pár příkladů? Už jen krátká procházka lesem dokáže výrazně snížit hladiny stresového hormonu kortizolu, snížit tep a krevní tlak a potlačit nervovou aktivitu související se stresem.

Po 90minutovém pobytu v přírodě se domů vrátíte uvolněnější, než jste vycházeli. Navíc se sníží aktivita v té oblasti mozku, která souvisí s úzkostí a depresí. A aby toho nebylo málo příroda zlepšuje také naši kreativitu a celé myšlení. 

Praktické tipy pro trávení času v přírodě

Nalákali jsme vás a už si obouváte boty? Vydržte! Máme pro vás několik tipů, jak co nejlépe využít pozitivní účinky přírody.

1. Udělejte si alespoň jednou za týden čas a užijte si přírodu. Může to být procházka, ale možností je také piknik u jezera.

2. Využijte svou dovolenou také k trávení času venku – udělejte si například výlet do hor nebo využijte turistické stezky.

3. Pokud jste v přírodě, soustřeďte se pouze na přírodu a sebe. To znamená, že vypnete pokud možno všechna elektronická zařízení a necháte se doprovázet zvuky – nebo lépe řečeno tichem – lesa.

Zdroj: názory autora






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat