Strategie na posílení vnitřní síly

Každého v životě potkají překážky a krize – důležité je, jak se s nimi vypořádáme! Co je důležité pro větší vnitřní sílu?

Život nás v průběhu času postaví před spoustu výzev. Proč to někteří lidé zvládají lépe a jiní hůře?

Co tvoří vnitřní sílu…

Často slyšíte výrazy jako „Ona má nervy z oceli“ nebo „Zvládl to dobře“, když někdo obstál v obtížné situaci. Velké i malé krize vás dokážou rychle vyvést z cesty. Proč se ale někteří lidé jakoby dokážou vypořádat s velkými ranami osudu, zatímco jiní mají chuť brečet i nad těmi nejmenšími věcmi? Pokud si myslíte, že patříte k těm druhým, máme pro vás dobrou zprávu: Každý může budovat svou vnitřní sílu! I když ne přes noc, můžete trénovat sami sebe, abyste zůstali vnitřně silní i v krizích.

… a co ji ničí

V každodenním životě je mnoho lupičů moci. Patří mezi ně stres, náš vlastní postoj, negativní myšlenky a naše vnímání světa. Pokud negativní zkušenosti nezpracujeme, stanou se z nich zkušenosti bezmoci. Jako vnitřní realita určují, jak se díváme na svět, a tedy jak se chováme.  

Někdy si takové vnitřní reality ani neuvědomujeme. Všechny zkušenosti, které v průběhu života prožijeme, nás samozřejmě formují – a tím i náš pohled na svět a naše chování.

Rozpusťte vnitřní reality

K vyřešení vnitřní reality je důležité si je uvědomit. V dalším kroku byste se měli pokusit čelit nezpracovaným zážitkům. 

Vytvořte si pozitivní sebeobraz

Obraz sebe sama, který máte v hlavě, také přispívá k tomu, jak se pohybujete světem – a jak dobře se dokážete vypořádat s obtížemi. Myslíte si o sobě jen všechno špatné a nemáte v sebe důvěru? S mentalitou oběti ("Proč se to stává vždycky jen mně?") se sami sobě stavíte do cesty a často si věci ztěžujete víc, než je nutné. Vaše sebevědomí, tedy to, jak cenní se cítíte, a vaše sebevědomí, tedy to, jak jste přesvědčeni o sobě a svých úspěších, hrají významnou roli při určování vašeho sebeobrazu. 

Vyhněte se zlodějům energie

S vaší odolností mohou otřást i další zloději energie, například stres – to nás může docela vysát a stát nás síly a radosti ze života. Zvládání stresu a relaxace vám pomohou se s ním lépe vypořádat. Pro mnohé je také užitečné naučit se říkat ne – místo toho, abyste tu vždy byli pro všechny ostatní a nakládali si na záda víc, než si skutečně můžete dovolit.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat