Nová energie pro vystresované mámy

Mnoho maminek se motá mezi dětmi, zaměstnáním, partnerstvím a domácností. O to důležitější je, aby čas od času vypadly z všedního kolotoče a vyzkoušely třeba malý oddechový čas, který se navíc dá báječně včlenit do všedního dne a posílit tak odolnost proti stresu!

Mámy se občas cítí jako opravdové myši v kole – stihnout všechny „úkoly“, které si pro nás život připravil, nebývá jednoduché. A o to složitější je, udržet si ve vypjatých chvílích chladnou hlavu a „nevybouchnout“. S následujícími kroky si ale můžete dopřát trochu uvolnění každý den a načerpat tak novou energii.

Začněte ráno rituálem

Ranní rituál vám může zajistit lepší život. Vstaňte chvíli před dětmi a partnerem, abyste měla klid a zařaďte si rituál naprosto podle vašich potřeb – udělejte si dobrou snídani, kterou si v klidu vychutnáte anebo si zacvičte ranní pozdrav slunci. Aby si mozek zvykl, potřebuje zhruba 3 týdny, tak mu ten čas dopřejte.

Masírujte si uši

Když na vás dorážejí děti a šéf na vás valí další a další úkoly, je čas na tradiční čínskou medicínu: masírujte si asi minutu uši. To vás uvolní, posílí a dodá zase novou energii, protože uši jsou plné reflexních bodů. V tradiční čínské medicíně jsou také častým místem pro akupunkturu k odblokování energických toků.

Dejte si malý dárek

Jak je to dlouho, co jste si sama vyplnila nějaké přání? A jaká přání máte právě teď? Je to dovolená na Krétě, nový kabát nebo wellness-víkend? Vyplňte si konečně nějaké přání a dopřejte si tak odpočinek od stresujících dní.

Užijte si svůj čas na kávu

Posaďte si – ať už jste kdekoli – se svou kávou vždy pohodlně (nejlépe někam do křesla) a klidně odložte i svůj chytrý telefon. Soustřeďte se místo toho pouze na chuť a vůni kávy. Uvidíte, že po vypití šálku se budete cítit plná energie a dokonale odpočinutá.

I vůně může uklidnit

V hektické době, kdy máte opravdu hodně práce, mohou pomoci i vůně. Jejich použití je jednoduché a možné kdekoli! Levandule, citron, rozmarýn, máta – každá vůně působí na jiný smysl, někdy uklidňuje, jiná zase povzbuzuje. Pár kapek si můžete přidat do tělového krému nebo použijte aroma lampu.

Zdroj: názory autora, https://stressedmum.co.uk/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat