Bolest hlavy? Zažeňte ji jídlem!

Málokdo má to štěstí, že by ho alespoň občas nezabolela hlava. My ostatní tuhle nepříjemnost dobře známe. Řada z nás ji řeší jednoduše – pilulkou. Věděli jste ale, že taková vhodně zvolená svačinka dokáže s bolestí hlavy také snadno zacvičit?

Po jakých dobrotách byste měli sáhnout, když vás tahle nepříjemnost trápí?

1. Brambory

Ano, čtete správně. Především pokud vás bolí hlava po nadměrné konzumaci alkoholu. Vaše tělo totiž potřebuje doplnit draslík, který kvůli alkoholu ztratilo. Takové pečené brambory ve slupce jsou jeho skvělým zdrojem, dokonce lepším než třeba banán (obsahují téměř dvojnásobek tohoto minerálu).

2. Vodní meloun

Za bolestí hlavy často stojí dehydratace. A tak je třeba organismu dodat tekutiny. Kromě čisté vody sáhněte i po ovoci či zelenině s vysokým obsahem vody (meloun patří k těm nejlepším) – kromě hydratace vám totiž zajistí i vitaminy a minerály, včetně například hořčíku, který od bolesti hlavy pomůže ulevit.

3. Celozrnný chléb

Pokud se snažíte ze svého jídelníčku vyřadit sacharidy, děláte chybu. Nízkosacharidová dieta totiž znamená méně energie i pro mozek. A bolest hlavy je na světě. Spíše se tedy soustřeďte na to, abyste ze svého talíře vyhnali sacharidy nezdravé a dopřáli si dostatek zdravých. Například těch z celozrnného pečiva. Mimochodem, může se vám po nich i zlepšit nálada, protože napomáhají tvorbě serotoninu.

4. Mandle

Jejich tajnou zbraní je především hořčík, jehož konzumace podle některých studií dokáže ulevit dokonce i při migrénách.

5. Jogurt

Za bolestí hlavy může stát nedostatek i dalšího minerálu – vápníku. I ten je totiž pro mozek naprosto klíčový. A tak mu ho dopřejte v podobě přírodního bílého jogurtu (bez jakékoli chemie – některé konzervanty mohou u citlivých lidí bolesti hlavy zhoršovat či vyvolávat).

6. Sezamová semínka

Jsou plná vitaminu E, který pomáhá při bolestech hlavy v rámci migrénových záchvatů. Navíc podporuje krevní oběh a tím i zásobení mozku kyslíkem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat