Splnění našeho společného snu: Máme miminko a jsme rodina

29.04.2016 | Děti a rodina

Snažíte se otěhotnět? Přejete si konečně spatřit dvě čárky na Vašem těhotenském testu? Stejně jako Vy, jsem se snažila kdysi i já. Slýcháváte ze svého okolí „ Netlač na pilu“, „To přijde samo“, „Dej tomu čas“. A mezi tím se snažíte všemožně zjistit při pročítání různých diskusí, článků a statistik ony zaručené tipy a triky jak otěhotnět? Máte za sebou probdělé noci, kdy vyhledáváte různé zdravotní studie?

Chci Vám říct, že to opravdu jde! Mám za sebou velmi nelehkou a dlouhou cestu. Byla úspěšná. A mému synovi jsou dnes 4 roky. Kdo, jak a hlavně proč, mi k němu pomohl?

První IVF jsem podstoupila v Centru asistované reprodukce. V tomto okamžiku jsem vůbec netušila, co mě čeká. Při první injekci stimulace si říkám, „To určitě vyjde na první pokus. Je to přece chemie, která tělo napraví“. Jenže opak se stal pravdou. Nedošla jsem ani k embryotransferu. Ani jedno moje vajíčko nepřežilo. Byla jsem na tom hůř než na začátku. Nerozuměla jsem tomu.  Co se stalo a proč? Vysvětlení jsem se nikdy nedočkala.

Druhý pokus jsem proto chtěla absolvovat v jiném Centru asistované reprodukce. Nevadilo mi ani dojíždění. Nechtěla nic ponechat náhodě. A řešila, zda mám upravit stravu, používat nějaké podpůrné léky. Dokonce i to, jak mám spát. Nemám snad začít cvičit?

Informace v ordinaci byly vždy pouze odborné a nikterak nezohledňovali můj toužebný postoj, udělat pro otěhotnění maximum.  Ani tak to nevyšlo, a já po embryotransferu opět doslala menstruaci.

Dalším pokusem ve stejném asistovaném centru, kdy jsem si řekla, že už je to poslední, protože další už opravdu nezvládnu, jsem se dostala o krok dál.  Konečně pozitivní těhotenský test. Bohužel jsem se radovala pouhých 14 dní.

A tehdy jsem se přesvědčila o mém odhodlán. I když jsem si myslela, že už to nepůjde, řekla jsem si, bojuj a jdi dál. Děláš to pro své budoucí miminko a svou budoucí rodinu a hlavně pro sebe! Rozhodla jsem se řídit svými vnitřními pocity, požadavky a i určitým měřítkem kvality. Byla odhodlaná už neakceptovat postupy některých Asistovaných center, kde místo diskrétního pozvání do ordinace, slyšíte přes celou chodbu jen vyvolání svého pořadového čísla. A když už vejdete do ordinace, vždy je tam jiný lékař a vy máte pocit, že intimita a citlivost Vašeho snažení není vůbec nikde.

Návštěva Centra asistované reprodukce – KLINIKA STELLART. Pochopila jsem, že tato klinika je v úplném souladu s mými vnitřními pocity a splňuje vše, o mé představě a splněném snu – miminku. Též si uvědomila, že stimulace, v tu chvíli pro mě byla chemie, která musí zaručeně zabrat, není vše. Prvně jsem zažila tu péči a zájem o mne, mou psychiku, mé obavy. Nebyla jen další v pořadí, co nemůže otěhotnět.  Lékařský tým a prostředí kliniky mě neuvěřitelně uklidnilo a hlavně nabudilo ve mě takovou harmonii a důvěru, která je nedílnou součástí k tomu, aby jste i VY spatřila ony vytoužené // na vašem těhotenském testu.

Přeji Vám všem, ať se stejného štěstí a radosti dočkáte i Vy!

Veronika







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat