Talíř těch správných potravin vás zbaví akné

Trápí vás stále nevzhledné pupínky? Dnešní zrychlený životní styl krásné pleti příliš neprospívá – nedostatek spánku, spousta stresu, znečištěné ovzduší, špatná strava. Jak s tím bojovat? Třeba jídlem! Projezte se ke krásné pleti!

Vyzkoušeli jste už opravdu všechno a stejně se vás pupínky drží zuby nehty? Problematická pleť nemá za následek jen fyzické příznaky, ale také psychické. Akné dokáže pořádně zamávat s psychikou, mnohdy vede k depresím, úzkostem a může mít vliv i na osobní život. Ještě než začnete vyhazovat peníze za návštěvy dermatologů a zázračné lahvičky, zkuste zařadit do jídelníčku následující potraviny.

Ryby

Hlavní zdroj omega-3 mastných kyselin, které jsou klíčovými protizánětlivými živinami pro naši pleť. Nejvíc jich najdete v divokých tučných rybách, takový aljašský losos není jen lahodnou pochoutkou, ale taky pořádným zázrakem pro pokožku. Menu k dnešní večeři je jasné!

Kokosový olej

Kromě toho, že při vaření s ním dostane vaše jídlo exoticky voňavý nádech, může vám pomoci i v cestě za krásnou pletí. Kokosový olej obsahuje zdravé druhy nasycených tuků, které pomáhají vstřebávat vitaminy A, D, E a K, jež pomáhají eliminovat tvorbu akné a pleť díky nim září. Zkuste ho vyměnit za běžné stolní oleje a pocítíte rozdíl.

Ořechy

Dobrá zpráva – projíst se ke krásné pleti můžete i pomocí oříšků. Obzvlášť vlašské ořechy jsou, stejně jako losos, bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin. Takové para ořechy zase obsahují vysoké množství selenu a zinku – dvou nejdůležitějších minerálů pro zdravé fungování imunitního systému, který má na vzhledu naší pleti velký podíl.

Lesní plody

Jestli nemůžete odolat lahodným borůvkám, malinám či ostružinám, dobře děláte. Jsou totiž doslova nacpané vitaminem C, který je základem pro hojení kůže a správného fungování imunitního systému. Bobule navíc obsahují i živiny zodpovědné za podporování tvorby kolagenu. Přimíchejte si je každé ráno do jogurtu a vaše pleť bude působit zdravě a mladistvě.

Avokádo

Tohle ovoce není jen prudce módní záležitostí, avokádo má taky blahodárné účinky na naši pleť (a chuťové pohárky). Avokádo je velmi bohaté na zdravé tuky a vitamin E, který je důležitým antioxidantem, takže pomáhá našemu tělu se čistit a chrání ho před volnými radikály. Navíc udržuje správnou hladinu ženských hormonů.

Co budete zítra snídat? My máme jasno!

Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/321543, https://www.healthline.com/health/anti-acne-diet







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat