Hezčí pleť? Stačí sex!

05.05.2016 | Sex a vztahy

Za séra a krémy proti vráskám nemusíte utrácet stovky a tisíce. V boji proti stárnutí pleti či jejímu unavenému vzhledu pomůže pořádné milování!

A jak nám – respektive naší pleti – sex prospívá?

1. Kyslík pro rozzářenou pokožku

Při milování (ostatně jako při většině fyzických aktivit, ale málokterá je tak zábavná) dojde ke zvýšení tepové frekvence a tím se zrychlí i krevní oběh. Díky němu dostávají tkáně a orgány (včetně naší pokožky) mnohem více kyslíku. A to pleti velmi prospívá. Jen si všimněte, jak po orgasmu jen záříte – to není jen zdání, ale pravda!

2. Orgasmus proti vráskám

Na vzniku vrásek se – mimo jiné – významnou měrou podílí stresový hormon kortizol. A tak je dobré jeho produkci co nejvíce bránit. Jak? Například tím, že si zvolíte aktivitu, jež je přirozeným nepřítelem stresu. A ano, mluvíme o sexu! Konkrétně orgasmus je jedním z nejlepších prostředků boje proti stresu. Navíc některé studie naznačují, že estrogeny, které při něm naše tělo produkuje, podporují tvorbu kolagenu a tím pružnost pleti.

3. Cesta ke krásným vlasům a nehtům

Kromě pleti jako takové je nutné zmínit pozitivní efekt milování i na naše vlasy a nehty. Jak ukazují některé výzkumy, sex zvyšuje schopnost těla absorbovat důležité živiny – včetně těch, jež mají nezanedbatelný podíl na kvalitě pokožky, vlasů a nehtů.

4. Sex jako ukolébavka

Je prokázáno, že naší pokožce dvakrát neprospívá, když jí nedopřáváme odpočinek v podobě kvalitního spánku. Jenže v dnešní době je nerušený spánek skoro vzácností. Pro samé starosti řada z nás nemůže usnout, budíme se během noci... Jak tělo „přinutit“ k opravdu kvalitnímu spánku? Orgasmem! Nejenže jsme po něm unavení (protože sex je vlastně fyzická aktivita), ale navíc hormony, jež se po něm vyplavují do našeho těla, navozují pocit relaxace, pohody a příjemné ospalosti. Byla by škoda toho nevyužít!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat