Rady a tipy, jak začít sportovat a po týdnu neskončit

Cvičit, cvičit a zase cvičit. Pro mnohé noční můra, pro jiné droga, bez které si den neumí představit. Pokud patříte k těm, co pravidelnému sportování ještě nepodlehli, pak pro vás máme pár rad a typů, jak se stát na cvičení závislý.

Pravidelné cvičení je zdravé. Napomáhá nám k lepší kondici, k dokonalé postavě a především je našemu zdraví prospěšné. Zbavíte se bolesti zad a kloubů a díky endorfinu, tzv. hormonu štěstí, budete ve větší psychické pohodě. Navíc pravidelným sportem odbouráte problémy se spánkem nebo dokonce i pletí.

1. Mějte cíl a plán

Než začnete bezmyšlenkovitě cvičit, stanovte si cíl a plán. Ovšem reálný cíl a reálný plán. Rozhodně si nestanovujte cíl pouze v podobě shození několika kilogramů. Ne každý při cvičení bude shazovat, někomu ubývají centimetry a jinému se zas rýsuje tělo a svaly. Proto si dle typu sportu stanovte více menších cílů.

Stejně tak si nedělejte plány na rok dopředu. Ideální plánování je na měsíc. Můžete se přidat k oblíbeným třiceti denním výzvám nebo si vymyslet svou vlastní.

2. Dělejte to, co vás baví

Toto je snad nejdůležitější bod, díky kterému si zajistíte, že cvičit budete pravidelně. Najděte si takový pohyb, který vás bude bavit. Zpočátku proto možná budete tápat a každý den pro vás bude ve znamení jiného sportu. To ovšem vůbec nevadí.

Zda budete chodit pravidelně na dlouhé procházky, posilovat ve fitness centru nebo cvičit doma, je jen na vás. Někdo může najít zálibu i v kolektivním sportu. Důležité je se hýbat.

3. Sportujte ve dvou

Ve dvou se to lépe táhne, a proto i cvičení je dobré sdílet. Pokud se nedáte na kolektivní sport, pak si najděte svého sparing partnera. Toho nejvíce oceníte, až budete chtít pravidelné sportování vzdát.

Cvičí-li člověk sám, je většinou první týden plný elánu. Vyskočit tak každé ráno z postele a jít běhat je snadné, ovšem po týdnu se pravidelnost začne měnit na sporadičnost a po dvou týdnech už se z postele nemusíte dostat vůbec.

4. Motivujte se oblečením

Dobrou motivací, jak se sportem jen tak neskončit je oblečení. Právě investice do nového sportovního outfitu vám zajistí, že to s pravidelným cvičením jen tak nevzdáte. Oblečení vybírejte z funkčního a prodyšného materiálu. Ať už na běh, posilování či aerobní cvičení, vždy dejte přednost přiléhavým legínám, šortkám a triku. Zbytečně plandavé oblečení vám při sportu bude překážet. Naopak speciální sportovní oblečení většinou krásně kopíruje postavu a vytváří optimální klima pro vaši pokožku.

S nákupem nové „garderoby“ můžete pár týdnů počkat. Staré tepláky a triko vám z počátku postačí, ale staré boty vám mohou udělat akorát tak medvědí službu. S nákupem nových bot proto neotálejte. Ty musí být prodyšné a lehké, vhodné buď do terénu, nebo do fitness centra, popřípadě tělocvičny.

Tipy na závěr:

Vyhýbejte se chyb při cvičení
Cviky pro začatečníky







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat