Jak často fantazírujeme o sexu?!

28.11.2014 | Sex a vztahy

Moderní člověk by klidně mohl mít poddruhové jméno Homo spaiens sexualis neboli sexuální. Náš mozek je totiž natolik zaměřený na sex – a to nikoli kvůli rozmnožování – že na něj myslí vlastně téměř pořád. Výzkumy z letošního roku ukazují, že o sexu fantazíruje denně pětadevadesát procent osob. A průměrně máme každý čtyřiačtyřicet různých sexuálních fantazií.

Mezi nejčastější fantazie patří sex ve třech, sex se stejným pohlavím, skupinový sex, sex na neobvyklých a veřejných místech, svazování, orální sex, anální sex apod. Britská psycholožka a expertka na párovou sexualitu Tracey Coxová k tomu dodává: „Fantazie jsou jako vibrátor pro naši mysl. Máme omezený počet fyzických kombinací, které můžeme se svým tělem provést, ale naše mysl žádná omezení nemá.“

Jen málo lidí o svých fantaziích říká partnerovi. Podle Coxové je to dobře. Protože řada fantazií obsahuje jiné osoby či úkony, které by mohly partnerovi ublížit – a to spíš citově než fyzicky. „Krom toho největším mýtem, který lidé mezi sebou šíří, je to, že jsou fantazie potlačená přání. Kanadští vědci ale dokázali, že mezi fantazií a realitou je ostrá hranice. Fantazie nejsou přání… většina lidí nemá touhu je skutečně prožívat,“ dodává Coxová.

Říct partnerovi či partnerce, že zrovna sníte o sexu s instalatérem či hosteskou, není zrovna rozumné.

Přemýšlejte, než budete mluvit. Myslete předtím, než donutíte partnera, aby vám vyzradil své fantazie. Opravdu chcete znát odpověď? …partner popíše odpověď v důkladných detailech, čímž zajistí, že se tato fantazie zaboří pevně do vaší představivosti, pevněji než do jeho, a garantuje to, že při každém pomyšlení na sex s partnerem, než se s ním milovat začnete, vyskočí v mysli tato fantazie a bude vás trýznit. Pokud je to fantazie o bývalé či někom jiném, je to o to horší,“ vysvětluje Coxová, proč by lidé neměli fantazie sdílet s partnery, případně promyslet které a jak mu vylíčí.

Čím méně obvyklá a čím bizarnější fantazie je, tím by měli být partneři opatrnější s jejím sdílením. Pokud se však dvojice zná velmi dobře a dlouho, může si to někdy dovolit a některé fantazie pak zahrnout do společného sexuálního života.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat