Zpomalte stárnutí! Jak? SEXEM!

Sexuální aktivita má ochranný účinek na zdraví. Dokonce se prokázalo, že pravidelné milování může prodloužit lidský život! Tak na co ještě čekáte? Dnes večer „to“ musíte mít!

Co koupit k Vánocům svým blízkým? Mamka potřebuje nějaký pečující krém na vrásky, babička má zánět kloubů, takže tam by se hodil nějaký výživový doplněk, kamarádka je nějaká nervózní, měla by se uvolnit. Co třeba cd s welness hudbou? Nebo nějakou aroma svíčku? Kdyby to nebylo moc troufalé, pod stromečkem by všichni měli najít obálku s jednou jedinou radou: Milujte se! Je to lepší než většina dobře míněných rad!

Sex. Ne jen radost, ale i lék

Pravidelný sexuální život může prodloužit a zkvalitnit lidský život. V rámci průlomové studie o sexuálním IQ obyvatelstva sociální psycholožka Shree Dukes Conradová a profesor psychologie Michael A. Milburn sepsali zajímavé poznatky o vlivu sexu na lidské zdraví. Ty uvádí v knize nazvané Sexuální inteligence. A že tam toho je!

Je až neuvěřitelné, na čem všem se milování podílí. Je spojováno s omezením srdečních příhod, podle výše uvedených odborníků prý dokonce potlačuje nádorové bujení kvůli produkci DHEA. (Hormon působící proti stárnutí, obezitě a rakovině. Někdy se mu říká hormon věčného mládí.) Bristolská univerzita a Queen’s University v Belfastu dokonce definitivně potvrdila, že sex prodlužuje život‘

100 orgasmů. Co se stane?

Vědci pozorovali 918 mužů ve věku 45 až 59 let žijících v Jižním Walesu. U těch, kteří měli orgasmus aspoň dvakrát týdně, bylo zjištěno poloviční riziko úmrtí. Mortalitu u sexuálně neaktivních jedinců výzkumníci vyčíslili na riziko 2,2 krát vyšší v porovnání s ostatními.

Dokonce se testovalo, zda nárůst počtu orgasmů zlepší zdravotní stav, tedy sníží riziko úmrtnosti. U vybraných jedinců se tak stalo už po jedné stovce vyvrcholení. Co dodat?

Výmluvy stranou

Tento konkrétní test se sice týkal mužů, ale vědci předpokládají, že milování má stejně pozitivní dopad i na zdraví žen. Na ledničce každé domácnosti by tedy měl viset lístek: Nezapomeň! Dnes večer sex! To aby náhodou nezbyl prostor pro výmluvy na práci nebo pokročilejší věk.

Nikdy není pozdě začít

V odborném magazínu British Medical Journal se objevil výzkum Daveyho Smitha a jeho kolegů, kteří zastávají názor, že vede-li člověk aktivní sexuální život, projeví se to na délce jeho života, a to bez ohledu na celkový zdravotní stav. Milování je tedy naprosto nezbytné, pokud tu chcete „strašit“ o hezkých pár let navíc. Zakódujte si, že soulož dvakrát v týdnu posiluje imunitní systém!

Takže ano, sex může prodloužit život. Orgasmus dokonce zmírní migrény, působí na stres a bolest. A teď pozor, klinický neuropsycholog David Weeks z Edinburghu říká, že jakmile se pravidelně milujete, klíčové složky, které udržují tělo mladistvé, zůstávají zachovány.

Takže ne krémy, výživové doplňky a analgetika na bolístky. Sex a zase jenom sex! Díky němu i mladší vypadáte!

A co prodlužuje život vám?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat