Vyznejte se v televizorech jako profík

19.11.2015 | Bydlení a design

Chcete si pořídit nový televizor, ale odrazuje vás široký výběr a neznámá označení? Po přečtení tohoto článku vyberete pro svou rodinu přesně ten pravý. Navíc můžete ušetřit.

Základním kritériem je při výběru televizoru kvalita zobrazení, tedy rozlišení. Zapomeňte na analogové krabice z konce minulého století. Standardem se stávají v dnešní době LED televizory, které mají rozlišení UHD. Obraz vašeho oblíbeného filmu nebo televizního pořadu je díky tomu ostrý v každém detailu.

Plochá, nebo prohnutá obrazovka?

Trendem se stávají televizory s prohnutou obrazovkou. Nebojte se této inovace! Poměr zakřivení je přesně propočítán tak, abyste při sledování měli pocit, jako by vás obraz obklopoval. Výhodou je také to, že i při sledování filmu s více lidmi si kvalitní obraz bez zkreslení vychutnají opravdu všichni. Při sledování ploché obrazovky z boku tomu tak zdaleka není. Pokud si tedy pořídíte televizor s rozlišením Full HD nebo UHD (někdy ho také najdete jako 4K) a prohnutou obrazovkou, budete mít o skvělou zábavu postaráno. Zvlášť když můžete nyní ušetřit. Samsung si pro zákazníky připravil speciální akci, kdy vrací 2 000 Kč až 5 000 Kč z pořizovací ceny těchto typů televizorů zpět. Veškeré informace jsou na stránkách www.samsung-bonus.eu.

Když chcete to nejlepší na trhu

Aktuální špičkou mezi televizory jsou prémiové SUHD televizory Samsung s prohnutou obrazovkou a speciální technologií Nano Crystal. Na rozdíl od běžných televizorů zobrazují 64krát více barev a světlé části obrazu jsou 2,5krát jasnější. Užijete si tak podívanou od nejtemnější černé až po zářivě bílou v tom nejvyšším rozlišení, které je pro domácí sledování TV dostupné. Při koupi těchto modelů musíte počítat s vyšší pořizovací cenou, ale věřte, že nekupujete jen obyčejnou televizi, ale skutečný designový kousek. Navíc i zde Samsung do Vánoc připravil akci, kdy z pořizovací ceny vybraných SUHD modelů vrací až 15 000 Kč.

Co je chytrého na Smart TV?

Při výběru televizoru často narazíte také na pojem Smart TV. Nejde o kvalitu rozlišení jako v předchozích případech, ale o označení z hlediska funkcí televizoru. Smart TV jsou připojené k internetu, což jim otevírá nekonečné pole možností. Je to stejné jako s obyčejnými mobilními telefony a smartphony. Smart TV nejsou pasivní spotřebiče, ale interaktivní nástroje, které nabízejí nepřeberné množství zábavy v podobě nejrůznějších aplikací. Vy rozhodujete, co a kdy sledovat, a podle Smart TV můžete vařit, cvičit, hrát hry, zjišťovat počasí atd.

Kapitola sama o sobě je propojení Smart TV se smartphony a dalšími chytrými spotřebiči ve vaší domácnosti. Právě tímto směrem se totiž aktuálně vyvíjí televizní průmysl. S televizory od společnosti Samsung budete na budoucnost vždy dobře připraveni. Pokud si totiž vyberete některý z výše popsaných typů dle rozlišení, jedná se vždy rovnou o chytrý televizor Smart TV.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat