Nebrzdí hračky vaše dítě?

24.05.2016 | Děti a rodina

Konstruktér a designér hraček Miloš Hába je autorem mnoha dětských produktů, které se úspěšně prodávají jak na tuzemském trhu, tak i v zahraničí. Při vývoji se inspiruje vlastními vzpomínkami z dětství. Tvrdí ale, že spoléhat se pouze na své mládí nestačí. „Moderní designér hraček se musí rozhlížet kolem sebe, sledovat hru dnešních dětí a všímat si trendů, které fungují. Vnímání dětí se neustále proměňuje vlivem rychlého vývoje moderních technologií a správný hračkář má předvídat a nespoléhat jen na osvědčené hračky z historie,“ říká Miloš Hába, který založil svou vlastní značku hraček pro nejmenší s názvem Millaminis.

Co vás přimělo založit si vlastní značku?

Testováno dětmi Bety.cz

Stavebnici Millaminis vyzkoušelo i 20 dětí testerek Bety.cz. A dalších 60 čtenářek se podělilo o své zkušenosti. Přidáte se i vy?

Během své profesní kariéry jsem vyvíjel hračky pro různé firmy, které měly samozřejmě své vlastní požadavky v závislosti na historických zkušenostech s prodejem. Časem jsem pocítil, že mi chybí svoboda při vymýšlení nových produktů. Jelikož jsem za ten dlouhý čas získal dostatečné množství zkušeností a dokonalý přehled v oboru, rozhodl jsem se splnit si sen a vytvořit úplně vlastní hračku, která naplňuje všechny aspekty mého přesvědčení.

Co může rodič od stavebnice Millaminis očekávat?

Může očekávat to, co by měl v zásadě očekávat od každé hračky. Hračka musí dítě nejen bavit, ale i přirozeným způsobem podporovat jeho rozvoj osobnosti i schopností. Na tento fakt se dnes mnohdy zapomíná. Hračky by měly dítě rozvíjet, ne brzdit. Je důležité si uvědomit, že dítě od doby, co přijde na tento svět, se neustále učí novým věcem a objevuje své schopnosti a možnosti. Ty utvářejí všechny podněty, se kterými se setkává ve svém okolí. Komunikuje s rodiči, napodobuje, zlepšuje svou jemnou i celkovou motoriku, začíná si uvědomovat rozdíly tvarů, barev i velikostí a postupně začíná používat vlastní fantazii. Na to vše jsem při vývoji stavebnice Millaminis pamatoval.

Pro jakou věkovou skupinu je stavebnice Millaminis určena?

Snažil jsem se zacílit na nejranější a nejdůležitější období dětského vývoje. Stavebnice Millaminis jako celek, je určena dětem již od jednoho roku, ale je vhodná i pro předškoláky. Obzvláště si cením, že se nám podařilo pro tento produkt vyvinout speciální lehčenou pěnu, která nepředstavuje ani pro nejmenší děti žádné riziko. Odměnou za vynaložené úsilí bylo získání velmi přísné certifikace pro hračky, které jsou určeny pro děti již od narození. Touto devízou se může pochlubit jen málo hraček.

Znamená to tedy nadneseně, že Millaminis roste společně s dětmi?

Ano, je to tak. Roční batole si díky stavebnici rozvíjí jemnou motoriku. Kromě zdokonalovaní koordinace rukou se učí barvám i tvarům a celkově zkoumá, co vše lze s hračkou dělat.  Tříleté až čtyřleté dítě již umí bezpečně poznat jednotlivá povolání, všechna zvířátka i příslušenství stavebnice a hravě postaví dráhu pro auta i vláčky. Předškoláci díky své rozvinutější fantazii zkombinují stavebnici s jinými hračkami a využijí její rozmanitost. Umí již rozpoznat dopravní značky, které jsou součástí stavebnice a vědí, k čemu slouží. Celkově mohou dát městečku, které postaví, zcela nový řád i rozměr.

Neobáváte se konkurence?

V současné době rozhodně ne. Millaminis nemá zatím na trhu přímou konkurenci. Je jedinou hračkou, která dokázala propojit koncept stavebnice a odolného, zdravotně nezávadného a přitom bezpečného měkkého materiálu, který je pro baby segment zcela zásadní. Osobně mě těší stále rostoucí zájem o tuto značku a to i v zahraničí. To mě uvrzuje v tom, že i přes širokou nabídku na trhu, mají nové nápady stále šanci uspět.

Současnou nabídku značky Millaminis můžete najít na stránkách www.millaminis.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat