Zhubli jste s Expreskou: Jak se dařilo čtenářce Pavle?

Minulý týden jsme vám přinesli první proměnu čtenářky Katky s Expreskou. Druhou výherkyní v naší čtenářské soutěži byla Pavla. A jak ona hodnotí své tříměsíční členství v posilovně určené výhradně ženám?

Čtenářka Pavla měla tři měsíce na to, aby si vyzkoušela, jaké je to hubnout s pomocí rychlého a účinného cvičení pouze pro ženy. Ani ona si totiž nepotrpí na dřinu a hodiny strávené v přeplněné posilovně. „Cvičit jen dvakrát až třikrát týdně půl hodinky bylo pro mě ideální. Dalo se klidně odběhnout během oběda," říká Pavla, která tím prý ušetřila spoustu času na jiné aktivity.

A jak cvičení Pavly probíhalo? Expreska není obyčejná posilovna, takže se netrápíte sama na strojích, které vlastně ani neumíte pořádně používat. Místo toho jsou členkám k dispozici tzv. kruhové tréninky. V čem to spočívá? Během třiceti minut se v kruhu přesouváte z jednoho stanoviště na druhé a to zhruba po půl minutě. Cvičení samotné se skládá ze zahřátí, kardiovaskulárního tréninku, posilování, zpomalení a protažení. „Já sama jsem vždy nejvíc odbývala zahřátí a protažení. Ale konečně mi bylo vysvětleno, že to jsou skoro ty nejdůležitější části cvičení, bez toho tělo jen trápím, místo abych mu prospěla," vysvětluje Pavla, na kterou dohlížela během cvičení zkušená trenérka. „Bylo fajn mít po ruce lektorku, která hlídá, zda cvičíme ve správné rychlosti, případně může i cviky upravit, pokud má někdo nějaké pohybové problémy," dodává Pavla s tím, že ona sama má vleklé problémy s koleny a bolestí zad. „Naučila jsem se posilovat zádové svalstvo a celkově cvičit tak, abych nezatěžovala bolavá kolena. Zjistila jsem, že si svůj stav roky zhoršuji jen tím, jak stojím či sedím v práci. O špatně prováděných cvicích ani nemluvě. V klasické posilovně ale na vás nikdo nemá čas, aby hlídal každý váš pohyb, tady to ale bylo jiné. Méně cviků, lépe provedených a efektivnějších."

Velkou výhodou Expresky je, že si čas cvičení přizpůsobíte podle svých možností a ne podle rozvrhu lekcí jako u klasického fitness centra. „Stačí jen přijít a začít cvičit kdykoliv se mi chce během otevírací doby," popisuje čtenářka Pavla, která byla zvyklá především na pohyb kolem zahrádky a svého psa. „Když máte psa, máte pohybu relativně dost, ale cítila jsem, že je potřeba tělo také trochu zpevnit."

A co Pavlu na cvičení překvapilo nejvíce? „Asi to, že půl minuty je neskutečné dlouhá doba. Někdy bych byla přísahala, že ta ručička v Expresce běhá pomaleji, než všude jinde na světě," říká se smíchem Pavla, která bohužel ze zdravotních důvodů musela na měsíc cvičení vypustit. Jak ale sama říká, naučila se té správné závislosti na pohybu a s cvičením rozhodně nekončí. „Někdo hubne do plavek, já mám cíl do Vánoc! Tak jen doufám, že mi to babičky nezkazí svým cukrovím," uzavírá Pavla.

A jaká byla proměna Pavly v číslech?

Před proměnou: výška 164 cm, váha 72 kg, prsa 95 cm, pas 81 cm, boky 99 cm.
Po proměně: výška 164 cm, váha 68 kg, prsa 91 cm, pas 78 cm, boky 96 cm.

Hlavní změny: zlepšení držení těla, pravidelná strava, odstranění bolesti kloubů a zad, vypěstování závislosti na pohybu.

(Pozn. váha není při hubnutí směrodatná, protože při posilování dochází ke zvýšení podílu svalů. Důležitější údaj než kilogramy jsou proto údaje na metru.)

A jak se dařilo poslední čtenářce? Již pro vás chystáme článek o její proměně!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat