Jak se zbavit chlupů od našich zvířecích miláčků

Kdo má doma nějaké zvířátko, tak to určitě zná. Chlupy jsou prostě všude. Na oblečení, na koberci, nábytku, ale i na talířích. Existuje nějaký způsob, jak se jich zbavit?

Mít doma pejska, kočičku či jiné zvířátko je snem snad všech dětí. Jenže pak přijdou ty každodenní starosti. Kdo jej bude venčit, kdo uklízet doma. A tady je kámen úrazu. Zvířecí chlupy.

Boj je to těžký, ne ale předem prohraný

Základním pravidlem je snažit se, aby váš mazlíček ztrácel srst co nejméně. Takže základem by měla být pravidelná péče o jeho kožíšek. Každý majitel zvířete má nějaké zaručené tipy, zeptali jsme se našich čtenářek, jak se zbavují chlupů v bytě ony:

Petra, 28 let: „Já osobně používám na vysávání vysavač s rotačním kartáčem a od té doby je na koberci mnohem méně chlupů. Na oblečení pak skvěle funguje lepící váleček. Ten používám kdykoli, když odcházím z bytu.“

Lenka, 46 let: „Stačí použít latexové gumové rukavice. Ty pravidelně namáčíme do vody a přejíždíme všechny plochy, které potřebujeme uklidit. Je to sice namáhavá, ale velmi účinná metoda.

Přizpůsobte byt

Čím jsou povrchy hladší, tím méně se na nich chlupy drží. Vyměňte koberce za plovoucí podlahy, čalouněnou sedačku za koženou, místo závěsů si dejte do oken žaluzie. Tím omezíte zachytávání chlupů na všem, co máte okolo sebe.

Velmi také pomůže, což ale není vždy možné, aby mazlíček nespal v posteli a na gauči, ale měl svůj pelíšek na spaní.

Katka, 23 let: „Na chlupy myslím, když si kupuji oblečení. Klidně si koupím oblečení z viskózy či hedvábí, na něž se chlupy nechytají. Problém není ani s bavlnou, pozor ale na příměs polyesteru, ten na sebe chlupy přímo přitahuje. Naprosto se vyhýbám například manšestru.“

TIP Bety: Kartáče, válečky a rukavice na odstranění chlupů z oblečení si můžete koupit ZDE.

Co ještě může pomoct?

Žádné sušení na šňůře, ale sušička. V ní totiž v průběhu sušení proudí horký vzduch a z prádla vyfouká nejen prach, ale také zvířecí chlupy. Jednou z vychytávek je i molitan. Kousek molitanu či houbičku přidejte do praní a chlupy se na ni nachytají. Pak ji prostě jen vyhodíte. V obchodech koupíte i speciální kartáče či rukavice na čištění oděvů. Ty vám mohou také pomoct, abyste nešla do ulic v oblečení plném zvířecích chlupů.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat