Tyhle potraviny nepatří do lednice! A pořád je tam dáváte...

Vždyť to bylo v chladničce! I tak to zplesnivělo... Říká vám to něco? Nuže, pravděpodobně jste jen nevěděli, že to v té ledničce vlastně nemáte skladovat.

U těchto potravin chladnička rozhodně není dobrý nápad ...

Ze zeleniny zapomeňte na rajčata, brambory či okurky a jiné

Bramborám, rajčatům i okurkám se daří mnohem lépe v pokojové teplotě bez světla než v chladničce. Co s nimi udělá příliš mnoho chladu, kterému jsou vystaveny delší dobu? Dosáhnete jen toho, že rychleji začnou měknout a tím i hnít. Je to proto, že ztrácejí vodu a tím i chuť. Zejména rajčata podléhají zplesnivění mezi prvními. V bramborách se zase rozpadá škrob, který se mění na cukr, proto je jejich chuť nasládlá. To platí i pro další zeleninu, která obsahuje hodně vody, například papriku či lilek.

Z ovoce banány, avokádo, citrusové plody

Pokud jste to dosud nepozorovali, vyzkoušejte dát banány do lednice a pozorujte je pár dní. Možná budete překvapeni, ale vytvoří se na nich hnědé skvrny rychleji, než kdybyste je vytáhli ze spíže. Je to proto, že právě chlad narušuje konzistence banánové slupky. Pokud dáte do ledničky avokádo, nikdy vám nedozraje. Stejně to platí i pro takové plody jako ananas, citrony, mango, meloun a další. Navíc meloun obsahuje i mnoho zmiňované vody, která se v chladu vytrácí. Obecně citrusové plody nesnesou příliš chlad. Vyhovují jim mírně pokojové teploty.

Chléb v lednici? Špatná volba ...

Pokud si rádi pochutnáte na suchém nebo oschlém chlebu, pak ho vesele do lednice můžete dát. Jinak to však rozhodně nedělejte! Vlivem chladu začne chléb rychleji plesnivět. Chcete-li, aby vydržel déle, pak ho raději rozkrájejte, zabalte do igelitových sáčků a dejte do mrazáku. Zmražený chléb je vždy lepší varianta než chlazený.

Potraviny obsahující konzervanty či olivový olej už vůbec ne!

Pikantní omáčky, navíc ty s chilli, které jsou většinou dochucené solí, octem a jinými pochutinami, či kečup plný konzervantů, ty také nemají v chladničce co dělat. Dokonce ani když je už otevřete. Mnohem déle vydrží v suché a tmavší spíži. Například takový olivový olej ztrácí v chladu na své kvalitě. Může se také srazit.

Tak co? Vyhodili jste ty banány či kečup z ledničky?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat