Nečekaný pomocník v domácnosti? Lak na vlasy

O nejrůznějších netradičních surovinách, které se čas od času hodí kdejaké hospodyňce třeba při úklidu apod., jsme již psali několikrát. Ovšem asi byste nečekali, že takový lak na vlasy se dá použít i jinak, než na co je určen. My vás přesvědčíme o opaku!

Stabilizátor dětského umění

Váš potomek projevil své úžasné umělecké nadání křídami na chodník? Jenže takové dílo nikdy dlouho nevydrží (a nemusí ani pršet). Abyste se vyhnuli slzám, protože „můj pejsek na stromě zmizel dřív, než ho viděla babička“, prostě malůvku zastříkejte lakem na vlasy. Pokud babička přijede, než bude pršet, bude se moci křídovým výtvorem dosyta pokochat.

Prevence vykukujících palců

Znáte to – ráno vyndáte z krabičky silonky, natáhnete je, večer se vrátíte domů a na palcích jsou díry jak hrom. A punčochy letí do koše. Zkuste dírám na palcích předcházet tím, že než si punčochy obléknete, postříkáte je na špičkách lakem na vlasy. Tím je posílíte a nemusíte se bát, že vám budou večer koukat palce!

Plácačka ve spreji

Ačkoli přes zimu nás tento problém příliš netrápí, s nástupem jara se vám tento tip bude hodit. Lak na vlasy je totiž skvělým pomocníkem, pokud se marně snažíte plácnout tu otravnou mouchu, kvůli které nemůžete spát a která vám „ochutnává“ všechno jídlo. Prostě vezměte sprej, zamiřte a mouchu postříkejte. Až spadne, zasaďte jí ránu plácačkou. Rychlé, účinné.

Odstraňovač chlupů

Máte-li doma chlupatého mazlíčka, pak jste se museli nejspíš smířit s tím, že vaše domácnost už nikdy nebude tak naklizená jako dřív. I když se snažíte, jak se snažíte, chlupy jsou prostě všudypřítomné. Ovšem pokud potřebujete chlupy z nějakého povrchu (například gauče nebo oblečení) rychle dostat, pomozte si lakem na vlasy. Nastříkejte jej na papírovou utěrku a přetřete s ní dotčený povrch. Alespoň to nejhorší je za pár vteřin pryč!

Urychlovač zasychání

Potřebujete si v rychlosti opravit nalakované nehty, jenže ony ne a ne zaschnout (a vy už se vidíte, jak dobíháte na zastávku a autobus vesele mizí v dáli). Pomozte si lakem na vlasy! Velmi jemně a zdálky (abyste tlakem spreje neponičili barvu) nehty postříkejte a chvilku počkejte. Už žádný otřený lak na nehty při zavazování bot!

Lesk na delší dobu

Škoda, že pečlivě a pracně vyleštěné boty vydrží krásně lesklé jen dvě tři vycházky! Co by mohlo prodloužit životnost lesku? Ano, hádáte správně, lak na vlasy. Příště po čištění botky přelakujte a nechejte zaschnout.

Odstraňovač etiket

Je až s podivem, jak se některým prodejcům povede nalepit cenovku nebo etiketu na zboží právě tam, kde ji nejméně potřebujete nebo kde se nejhůře odstraňuje. A tak si ve snaze sundat ji zničíte všechny nehty, abyste to nakonec se slzami na krajíčku stejně vzdali. Vezměte si na pomoc lak na vlasy – spolehlivě odstraní zbytky papíru i lepidla.

Prodlužovač životnosti květin

Dostali jste nádhernou kytici, jenže je vám jasné, že ve váze vydrží jen pár dní? Její životnost můžete prodloužit tím, že květy zlehka a zdálky postříkáte lakem na vlasy. Účelem není květiny v laku utopit, ale posílit je a přidat jim několik dní, po které vám mohou dělat ve váze radost.

Alternativa k pepřovému spreji

Možná se vám nechce nosit v kabelce pepřový sprej. Ale věřte, že v případě nebezpečí zvládne miniaturní sprej laku na vlasy posloužit dost podobně. Sice u útočníka nevyvolá tak bolestivou reakci, ale rozhodně zastraší a v očích je také hodně nepříjemný (a na vdechnutí zrovna tak).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat