Čajové sáčky jako skvělý pomocník do domácnosti. Už je nikdy nevyhodíte

Už si ani nedovedete představit den bez šálku čaje? A co děláte s použitými čajovými sáčky? Většina z nás je prostě vyhazuje, ale to je škoda. Nebojte, nebudeme vás nutit udělat si druhý nálev. Ukážeme vám, že čajové sáčky dokáží být úžasnými pomocníky!

Tak například je oceníte, když…

…má váš pejsek rozleptané tlapky od soli.

Zima se blíží, a tak nás nejspíš čeká období prosolených chodníků a silnic. A i když je sůl skvělým prostředkem proti náledí, příroda z ní moc radost nemá. A dokonce ani naši čtyřnozí miláčkové! Sůl jim totiž vysušuje a naleptává tlapky, takže se venčení může proměnit spíše v nepříjemnou a bolestivou výpravu. Potřebujete tlapičkám co nejdříve ulevit? Přiložte na ně vlhký, použitý čajový sáček. Látky obsažené v čaji zmírní bolest a podpoří hydrataci a hojení.

…máte popraskané rty.

Ovšem nejen u pejsků funguje hojicí síla čaje! Úplně stejně vám vlhký sáček poslouží, když jej přitisknete (asi na minutu) na rozpraskané rty. Nebo paty. Pomoc zaručena!

…vám dojde prostředek na nádobí.

Z lahvičky už nekápne ani mililitr, do obchodu se vám nechce a v dřezu kopa nádobí. Řešení je jednoduché. Prostě naplňte dřez horkou vodou a vhoďte do ní několik použitých čajových sáčků. Vložte nádobí a nechejte chvíli máčet. Čaj si dokáže poradit dokonce i s mastnotou! A vy budete mít čisté nádobí bez chemie.

…chcete zkusit netradiční marinádu.

I když sezóna grilování už je za námi, naložit maso si můžete i nyní. Chcete vyzkoušet zas něco jiného? Pak k masu a své oblíbené marinádě přidejte dva tři čajové sáčky. Dodají masu úžasnou chuť, kterou si vaši hosté (o vás ani nemluvě) prostě zamilují.

…myjete okna.

Tak jste se snažili a okna ne a ne se lesknout? Zkuste naplnit rozpračovač vodou, ve které jste předtím nechali 20 minut louhovat použité čajové sáčky. Nastříkejte na okna a přeleštěte.

…vaříte rýži.

Toužíte povznést trochu nudnou rýži do nových výšin? Pak s ní dejte do hrnce vařit čajový sáček (skvěle se hodí zelený, ale také bylinkový čaj). Především k asijským pokrmům bude takto ochucená rýže jako dělaná. A ještě si přidáte.

…se vám objeví bradavice.

Ano, čaj je jedním z přírodních pomocníků, pokud se vám objeví bradavička. Pravidelně (ideálně několikrát denně) na postižené místo přikládejte vlhký sáček čaje. A je po problému!

…chcete zcela přírodní kondicionér.

Teplá voda, v níž se chvíli louhovaly použité sáčky čaje, se dá využít i jako skvělý a zcela přírodní kondicionér na vlasy. Prostě si touto vodou na závěr mytí vlasy opláchněte. Budou krásně hladké, jemné a snáz se budou rozčesávat.

…potřebujete oživit dřevěnou podlahu.

Dřevo je úžasný materiál, který si ale zaslouží péči. Jak mu vrátit (prakticky bez námahy) původní lesk a barvu? Vezměte si na pomoc čajové sáčky. Prostě je nechejte louhovat v teplé vodě a tou pak podlahu vytřete.

…vám nevoní ruce.

Rozhodli jste se uvařit originální oběd, jehož přísadami byly i velmi aromatické suroviny, a i když jste si myli ruce už asi stokrát, stále nevoní tak, jak byste si představovali? Při dalším mytí jemně mněte v dlaních čajový sáček. Ten si dokáže poradit i s odolnými „aromaty“.

…jste si zase udělali modřinu.

Ani vlastně nevíte jak (nebo to víte až moc dobře, au), ale už máte zase na noze modřinu. Jak zmírnit otok, bolestivost a podpořit její rychlejší hojení? Přiložte na ni vlhký čajový sáček. Úspěch zaručen.

…toužíte po relaxační koupeli.

Až si zase příště budete napouštět uklidňující, horkou vanu, vhoďte do ní několik čajových sáčků. Proměníte lázeň v úžasný zážitek a navíc dodáte svému tělu důležité antioxidanty.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat