Pět tipů, jak si usnadnit praní

02.12.2016 | Bydlení a design

Praní nám zabírá čas, který si dokážeme představit jinak a lépe. S dobrou knihou, šálkem kávy, u příjemného filmu nebo s dětmi v přírodě. Máme pro vás pět tipů, díky kterým bude téměř každodenní praní zase o něco méně otravné.

1. Zapojte potomky

Dnešní doba je uspěchaná, stále více času trávíme v práci a na rodinu nám zbývá méně času i energie. Děti i partneři se domácím pracím obvykle vyhýbají a my se jim nedivíme. To ale neznamená, že je nezapojíme! Naučte děti i svou milou polovičku dávat prádlo do koše místo na podlahu, třídit ho i prát. S dnešními moderními pračkami je to doslova hračka a výmluva „já prát neumím“ se jednoduše nepočítá!

2. Osvěžujte

Nejen puberťáci hází do koše prádlo, které na sobě měli jen jednou a nenese žádné známky obnošení. Triko, které není špinavé a nezapáchá, stačí osvěžit na krátký program. Daný kousek si mohou obléct hned znovu a nemusí čekat na plný koš.

3. Nezapomeňte třídit

Pokud máte v prádelně či koupelně dost prostoru, pořiďte si na špinavé prádlo několik košů. Rozdělení na světlé, tmavé a barevné vám ušetří spoustu drahocenných minut! Roztřídit ponožky a trička bude otázkou pár okamžiků. Pokud máte malé děti, nakreslete jim na koše obrázky, co kam patří. Naučí se tak brzy pořádku i barvám.

4. Vyberte správnou pračku

Výběr pračky není jednoduchý, ale oproti našim babičkám máme velké štěstí – automatka se ždímáním není nic, na co bychom museli stát fronty. Důležité je si dnes dát pozor na velikost bubnu, rychlost a šetrnost praní, spotřebu nebo hlučnost. V kombinaci se sušičkou navíc ušetříte prostor i čas s věšením a sušením prádla, a dokonce i jeho žehlením!

5. Zkraťte to

S funkcí TurboWash praček LG vyperete bavlněné prádlo za pouhých 59 minut. Pračku navíc můžete spárovat se svým chytrým telefonem a stáhnout si zdarma další programy pro vlnu, studené praní či speciální program Baby Care pro dětské prádlo. Díky objemu 9 kg se pračka hodí i pro větší rodiny, přičemž spotřeba energií je až o 15 % nižší a úspora vody dokonce až 40procentní.

Díky invertorovému motoru Direct DriveÔ je pračka LG nejen menší, ale i tišší a méně náchylná na poškození. I proto je právě na motor prodloužená záruka na 10 let. Novinkou je také možnost přerušení praní pro přidání dalšího prádla. Další předností je technologie 6 MOTION, která pohybuje bubnem šesti různými směry. Díky tomu je prádlo šetrněji a důkladněji vypráno.

Více informací najdete na www.lge.com/cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat