Nečekaná návštěva: Co rychle uklidit a čeho si nikdo nevšimne?

Zažil to jistě každý z vás – zazvoní telefon a v něm příbuzní či kamarádi, kteří by se rádi „na chvilku zastavili“. Jistě, nic proti tomu, ovšem co když váš byt nevypadá zrovna jako nejuklizenější místo na světě?

Ačkoli neohlášené návštěvy nemají nárok očekávat byteček jako klícku, málokterá hospodyně či pán domu se smíří s tím, že by měli někoho pustit do nepořádku. A tak před příchodem hostů začíná zběsilé uklízení.

Na co se zaměřit a čím naopak neztrácet čas, protože si toho žádná návštěva ani nevšimne?

Co uklidit

1. Podlahu v kuchyni

Rychle ji vytřete (zametáním se v té rychlosti neobtěžujte) – hosté by po příchodu do kuchyně neměli mít pocit, že se k podlaze lepí, případně že jim pod nohama křupou drobky.

2. Kuchyňský pult

Je-li na něm nějaké špinavé nádobí, pryč s ním. Pult pak otřete, aby na něm nebyly nečistoty a drobečky.

3. Koupelnu

Hosté si jistě půjdou umýt ruce, a tak vyleštěte umyvadlo a kohoutky (jejich lesk dodá vaší koupelně punc čistoty). Doplňte mýdlo a pověste čistý ručník.

4. Toaletu

Je jasné, že není nic horšího, než když se návštěva štítí použít vaši toaletu.

5. Věšák v předsíni

Uvolněte odkládací plochy v předsíni, věšák a botník, aby si vaši hosté mohli odložit a nemuseli hledat místečko na kabáty mezi těmi vašimi.

6. Stůl v jídelně či obýváku

V málokteré domácnosti bývají stoly a stolky čisté a prázdné. A tak z nich shrňte všechny věci a otřete povrch stolů. Aby si vaši hosté měli kam odložit šálek nabídnuté kávy.

7. Ovzduší

Během uklízení pořádně vyvětrejte. Občas se mohou v bytě „skrývat“ nepříjemné pachy, například z vaření aromatických pokrmů či způsobené domácími mazlíčky. Když je vyvětráno, můžete ještě zvážit zapálení vonné svíčky, instalaci bytového parfému nebo v rychlosti do vzduchu několikrát stříkněte svůj oblíbený parfém.

Čím se nezdržovat

1. Dětským pokojem

Hračky na podlaze, školní sešity a učebnice v jedné hromadě na stole… Takový úklid by vašim potomkům zabral půl dne a vy na něj za této situace také nemáte čas. Však to není žádná katastrofa!

2. Knihovnami

Neuklizené knihy vršící se všude možně jen ne tam, kde by měly? No a co. Prostě je srovnejte do komínku a někam „odkliďte“. Na to, abyste je poctivě uklízeli do knihoven, nemáte dost času. A za sečtělost ještě nikdo nikoho neodsoudil.

3. Utíráním prachu

Věřte, že si nikdo nevšimne, pokud máte na poličkách nějaký ten prach. Copak vy na návštěvě kontrolujete, jestli je všechno bez smítka prachu? Tak vidíte!

4. Zrcadly

Že vaše zrcadla nejsou zrovna naleštěná a bez poskvrnky? Však se u vás návštěva nebude ani líčit, ani oblékat. Většina lidí si nějakého toho otisku prstu ani nevšimne – nemají důvod.

5. Ložnicí

Hosty většinou do ložnice nevodíme, takže této místnosti nemusíme věnovat přehnanou pozornost. Prostě ustelte postel a zavřete dveře.

6. Detaily

Že spousta věcí není na svém místě, hrníčky nejsou vyrovnány podle velikosti, ubrus není vyžehlený…? Tím se rozhodně netrapte! Vaše návštěva přišla, protože chce vidět vás, ne domácnost jako z reklamy na úklid. Tak pusťte detaily z hlavy a užijte si společnost milých lidí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat