Fotogalerie: Jídelny v retro i moderním stylu. Inspirujte se!

30.06.2011 | Bydlení a design

Mnoho domácností dnes upouští od pořádné jídelny nebo jídelního koutu v kuchyni, protože se v nich nejčastěji konzumuje jídlo před televizí. Stačí přitom dobrý stůl a pár židlí.

Ať máte rádi retro, venkovský styl nebo moderní designový nábytek, jídelní stůl a židle ve vašem oblíbeném stylu se u nás shánějí dobře. Inspirujte se fotogalerií a obnovte tradici rodinných večeří.

Současná a příjemná kombinace materiálů ve světlých barvách má velkou výhodu v tom, že se hodí do mnoha různých interiérů a bude se líbit celé rodině.

Ukázka dvou řešení: kuchyňský barový pult se stoličkami nebo klasický jídelní stůl. První se dobře hodí hlavně na rychlejší svačinu nebo snídani, druhý pro klasickou, pohodovou večeři.

Jídelny v rustikálním stylu mají stále mnoho příznivců. Nezůstaňte na půli cesty a pořiďte si opravdu kvalitní nábytek z masivu, který nebude na první pohled vypadat jako imitace něčeho jiného. Dobře také zvažte, jestli se právě k vám tento styl hodí.

Moderního vzhledu dosáhnete s kovem, sklem a plastem. Dbejte na to, aby tato kombinace nepůsobila lacině. Chcete-li zabránit tomu, aby váš jídelní kout vypadal jako stránka z katalogu, soustřeďte se na textilie nebo rostliny v květináčích.

Jídelní nábytek z dřevěného masivu v netradičním provedení se pochopitelně hodí hlavně do modernějších bytů.

DALŠÍ ČLÁNKY ZE SVĚT-BYDLENÍ.CZ


FOTO: Nádherný střešní byt uprostřed Londýna


Módní policie: Sedačka v barvách jedovaté zmrzliny

Větší prostor dovoluje kombinovat jídelní židle s lavicí. Nebojte se tohoto, zdánlivě zastaralého řešení: je ideální především pro rodiny s více dětmi.

Ukázka exoticky působícího jídelního koutu, kterému dominuje kombinace dřevo, kov a ratan. Skvělý způsob, jak si hned po ránu spravit náladu, ať je venku zima, nebo svítí slunce.

Další inspirace pro vaši jídelnu či jídelní kout:
 


 





 


 


 


 


 

Zdroj: svet-bydleni.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat