Pracujete v posteli? Kupte si podložku pod notebook

15.04.2010 | Bydlení a design

Notebook má dnes již skoro každý. Oceňujeme jeho skladnost a možnost přenosu nejen mezi domovem a pracovištěm, ale i rámci bytu. Pokud si jej rády vezmete s sebou do postele, pořiďte si vhodnou podložku. Nejen, že se vám bude lépe pracovat, ale zabráníte tak například jeho přehřátí.

Především vás možnost přenosu a relativně malé rozměry svádějí k tomu, že se s notebookem volně pohybujete po bytě a při práci nebo sledování filmu rozhodně nevyužíváte zpevněných ploch. To je ale velká chyba. Pevná pracovní podložka pomůže jak vašemu počítači, tak vám.

Pozor na přehřátí

Notebook k tomu, aby se mu nesnižovala životnost a dobře pracoval, potřebuje volný přístup vzduchu. Proto, když se s ním zavrtáte do postele, abyste zhlédli oblíbené DVD, a nezajistíte, aby mohly ventilátory volně pracovat, prokazujete mu medvědí službu. Ventilátory zabudované přímo v těle počítače nemohou pracovat a dochází k přehřívání součástek. Na to ovšem „není notebook stavěný“ a po přehřátí může snadno dojít k poškození.

Pracujete v posteli? Kupte si vhodnou podložku

Řešením je podložka, která jednak uleví vašemu stroji, a v neposlední řadě také zvýší váš komfort. Pokud nepracujete u stolu, ale raději v křesle nebo třeba ve zmiňované posteli, je pro vás ideálním řešením podpěra Bräda z Ikei. Kromě funkce obyčejné podložky, její dolní, odnímatelná část, naplněná drobnými kuličkami z důvodu adaptability, nabízí snadné nastavování a polohování, a navíc komfort pro vaše nohy. Prostě ji na sebe usadíte a rozloučíte se nejen s nepříjemným přehříváním od notebooku, ale také s otlaky od tvrdé podložky. Cena této přenosné pracovní plochy je 399 korun.

TIP: Podložka výrazně zlepší komfort při práci.

Speciální stoleček

Pokud se rozhodnete si trochu připlatit a aspoň vzdáleně se přiblížit zásadám správné práce na počítači – tedy zdravému držení těla, orientujte se na podložky ve formě stojánků. Výhodou oproti klasickému pracovnímu stolku je opět jejich snadné přemisťování a skladnost. Než se ale rozhodnete pro toto řešení, zvažte, jestli už pro vás není výhodnější pracovat za stolem. K volně stojícím podložkám si totiž asi málokdy zasedneme tak, jak bychom měli – tedy zjednodušeně řečeno, rovně a tak, aby tělo v ohybech zaujímalo pravé úhly.

TIP: Nevýhodou stolečku je, že u něj musíte sedět podobně, jako u běžného stolu.

Přídavný ventilátor

Za pozornost ovšem bezesporu stojí nová generace podložek pod notebooky. Nenabízí ochránění ventilátorů počítače, jde ještě dál a chlazení počítače zajišťuje sama. Tento pomocník, který umí prodloužit životnost počítače, je překvapivě levný i skladný, a proto jej oceníte nejen doma, ale i na cestách. Ceny chladicích podložek pod notebooky začínají kolem tří set korun, jejich váha se obvykle pohybuje kolem tři čtvrtě kila a ventilátor tohoto počítačového příslušenství vydrží několik desítek tisíc hodin.

TIP: Aby se vám notebook nepřehříval, kupte si podložku s chladicím ventilátorem.

Velkým hitem pro ty, kteří se bez notebooku prakticky nemohou pohybovat, je pak brašna, která má podložku zabudovanou přímo v sobě. Navíc – někteří výrobci už nabízejí i zcela nehlučné ventilátory, a to vše dohromady pořídíte za velmi přijatelné ceny, které začínají zhruba od tisícovky.

Více na: www.patro.cz, www.alza.cz, www.eshop.kak.cz, www.azobchod.cz, www.ikea.cz.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat