Čistý byt bez námahy. Jak na to?

13.10.2017 | Bydlení a design

Komu by se chtělo ztrácet dnes drahocenný čas jen a jen uklízením. Většina z nás se této činnosti věnuje o víkendu, čímž si ovšem ukrajuje čas, který by mohli trávit s rodinou. Jak si zajistit čistý byt i bez zbytečné námahy a získat víc času pro chvíle se svými blízkými? Vsaďte na pravidelnost a výkonné pomocníky!

Chce to plán

Spoustu času člověk ztratí, když přemýšlí, co a v jakém pořadí je v bytě potřeba udělat. Přitom mnohem lepší by bylo si v klidu sednout, vzít si tužku a papír a jednotlivé činnosti si napsat. Nejlépe v pořadí, v němž je třeba je udělat. Pokud například čekáte návštěvu, rychle si rozvrhněte, kterým částem bytu a uklízecím činnostem se musíte věnovat (nemá cenu začít cídit dětský pokoj, když se tam hosté ani nepodívají – zaměřte se na obývák a koupelnu). A co dál?

Vsaďte na prostředky


Na rozdíl od našich maminek máme k dispozici spoustu pomocníků, kteří nám úklid výrazně usnadní. Takovým je i mop Ultramax od Viledy.

Čisticí prostředky – ať už používáte ty chemické nebo třeba „jen“ ocet a sodu, jež jsou přírodní a tím pádem šetrné k prostředí – nám mají práci usnadnit, tak toho využijte! Není nutné ztrácet čas drhnutím, prostě na čištěnou plochu prostředek naneste nebo nastříkejte a nechte 10 až 15 minut působit. Mezitím můžete udělat spoustu dalších věcí. Pak už jen čisticí prostředek i se špínou spláchnete a je to.

Vše na svém místě

Kolikrát už vás napadlo, že by bylo všechno jednodušší a vy byste nemuseli trávit tolik času úklidem, kdybyste všechny věci rovnou ukládali na místo, všechny skvrny vycídili hned, jak se objeví, a nenechávali vše až na víkend. Zkuste si dát předsevzetí, že budete výše popsaný postup opravdu dodržovat – odměnou vám bude mnohem méně práce o víkendu.

Když pomáhá hudba

Uklízení sice není žádná extra zábava, ale když si k němu pustíte nějakou svoji oblíbenou, nejlépe rytmickou a rychlejší muziku, budete mít lepší náladu a práce vám půjde rychleji od ruky.

Pomocník pro snadný úklid


Hlavice mopu Ultramax si poradí s každou nečistotou, navíc se snadno vejde pod nábytek a neskryje se před ní ani špína v rozích místnosti.

Zatímco naše babičky a maminky musely při úklidu spoléhat především na své síly, my máme výhodu, že můžeme využívat výdobytků moderní doby, jež nám úklid výrazně usnadňují. Však se renomovaní výrobci předhánějí, aby nám nabídli pomocníky, kteří úklid z namáhavé dřiny promění v otázku několika minut. Takovým pomocníkem je i mop Ultramax od společnosti Vileda, který mohly v rámci testování s Bety.cz vyzkoušet i naše testerky. Jak při úklidu obstál?

Vileda zase nezklamala. Měla jsem kdysi mop jiné značky, ale tento testovaný ho na plné čáře porazí. Líbí se mi materiál textilní hlavice, poradí si s každou nečistotou a ani po vyprání nevypadá nějak opotřebovaně. Teleskopická tyč se také hodí, alespoň mohli vytírat i jiní členové naší domácnosti, i když někteří nepříliš nadšeně. Kyblík má dostatečný obsah, ždímací mechanismus je také propracovaný a funguje, jak má,“ pochvalovala si testerka karlanova1.

Nemám s mopy moc zkušeností, ale Ultramaxem jsem byla jen pozitivně překvapená. Vytírání je s ním snadné, krásně klouže po podlaze, ale přitom fakt odstraní jakoukoli špínu i prach. Trošku jsem se bála toho ždímacího systému, že když se do něj pořádně opřu, tak se mi převrhne kbelík, ale teď si ho nemůžu vynachválit. Jak je v kýblu voda, ani se nehne a hlavice mopu se krásně vyždíme (chce to trochu cviku, než člověk přijde na to, jak hadr vyždímat úplně dosucha, ale jak říkám, jsem v tomhle úplná začátečnice). Takže za mě určitě spokojenost, doporučuji,“ popsala testerka adelakhusova.


Ždímací systém mopu Ultramax od Viledy zajistí, že si nebudete muset máčet ruce ve špinavé vodě.

Byla jsem zvyklá spíš vždycky na třásně, ale plochý mop také dobře vytírá. přijde mi, že jde líp do rohů. Umyla jsem s ním i omyvatelnou stěnu v koupelně, bylo to docel apohodlné. ždímací mechanismus má občas své mouchy, ale spíš jde o to, že jsem byla zvyklá na jiný systém. Možná by mohl být hadřík sušší. ale vytírá opravdu dobře, nemůžu si stěžovat. A suchý dobře saje, takže když něco vylijete, klidně po mopu sáhněte,“ doporučuje andrea.vran, další z vybraných testerek.

Už nějakou dobu jsem po nějakém mopu od Viledy pokukovala, takže jsem měla radost, že jsem dostala možnost vyzkoušet mop Ultramax. Splní vše, co slibuje. Vytírá se s ním snadno a je fakt účinný, i když před vytíráním míň zametete, taksi s prachem poradí. Skvrny taky nejsou problém. Ždímací systém je šikovný a účinný (jak už tady někdo psal, chce to trochu trénink, aby byl hadřík opravdu suchý, ale je to o cviku), teleskopická tyč se přizpůsobí každé výšce postavy. S tímhle mopem neuděláte chybu,“ uzavřela testerka dana.smutna.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat