Nepříjemného zápachu v bytě se snadno zbavíte i bez chemie

03.07.2021 | Bydlení a design

Máte nový byt a stále v něm cítíte původní majitele? Nebo jste koupili starší dům a nemůžete se zbavit zatuchlého zápachu? Poradíme vám, jak svůj nový domov uvést do pořádku, abyste se v něm mohli cítit skutečně příjemně, bez nežádoucích pachů.

Nábytek

Pokud se stěhujete do bytu, jehož součástí je i vybavení, které vám nevoní, omyjte je roztokem vody a octa. Ocet vytáhne zápach z nábytku a poradí si i se spáleninou ve vzduchu. Octový roztok je skvělý i na kožené vybavení. Je ale důležité nábytek po čištění pečlivě ošetřit impregnací na kůži nebo vosky na dřevo.

Kuchyňská linka a lednice

Na zapáchající kuchyňskou linku nebo lednici platí káva. Nasypte ji do misek a vložte do jednotlivých skříněk v kuchyni a také do lednice. Kávová zrnka výborně absorbují zápach. Mletá káva dobře pohlcuje nepříjemný vlhký zápach, který se může objevit ve skříni starších domů. Můžete ji použít kdekoli, kde se potřebujete zbavit nepříjemných pachů.

Stěny

Na nevábný pach nepomáhá lépe snad nic jiného, než čerstvě vymalované stěny a stropy. Kromě toho, že je nový nátěr účinnou dezinfekcí, zanechá ve vymalovaných místnostech příjemnou vůni. Zbaví vás pachu po cigaretách i nepříjemné zatuchliny.

Žárovky

Pokud máte dojem, že už jste pro vůni svého domova udělali snad všechno a zápach stále přetrvává, zkuste saponátem nebo octem omýt všechny žárovky. Žárovky přitahují cigaretový kouř a nelibá vůně se rozline místností pokaždé, když ji rozsvítíte. Pro lepší efekt ještě po usušení pokapejte žárovku vonným olejem. Místo zápachu ucítíte po rozsvícení jen příjemnou vůni.

Koberce

Pokud něco v bytě dokáže všemi pachy opravdu dokonale nasáknout, pak je to koberec. Smotejte ho a podlahu pod ním pečlivě umyjte. Poté nechte koberce vyčistit speciálním vysavačem, který vytáhne z koberce roztoče, usazený prach a špínu a také veškeré nepříjemné pachy. Natáhnout do sebe pachy ale umí i podlahy z pvc. V takovém případě platí vzít do ruky rýžák a podlahu pečlivě vydrhnout směsí vody, saponátu a octa.

Zdroj: zdravydomov.cz, homestolove.com.au





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat