Nevyhazujte zbytky z kuchyně. Budete překvapeni, jak užitečné mohou být

17.10.2018 | Bydlení a design

Logr z kávy vyhodíte po dopití do koše, zkyslé mléko vylijete do záchodu a tvrdý chléb odsoudíte rovnou k přesunu do popelnice? Chyba! Poradíme vám, jak šikovně zužitkovat zbytky, které se běžně vyskytují v každé domácnosti.

Zkyslé mléko

Mléko, které vám v lednici zkyslo, ještě nemusíte vylévat. Vyrobte si z něj tvaroh. Zkyslé mléko zahřejte za občasného míchání na teplotu 40 °C nebo na 60 °C, pokud chcete tvaroh tvrdý – na strouhání. Sražený tvaroh nechte odstát a poté přeceďte přes sítko vyložené plátnem, kde tvaroh necháte vykapat.

Kávová sedlina

Vyschlý logr z vypité kávy je skvělým hnojivem pro pokojové květiny, které navíc ještě ochrání od škůdců a eliminuje množení mušek ve vlhké hlíně. Také je výborným pomocníkem pro boj s mravenci. Jednoduše jej nasypte na jejich cestičky a za pár dní máte pokoj.

Kávovou sedlinu také využijete jako perfektní kosmetický produkt. Lze jej totiž využít jako masku na vlasy. Kávovou sedlinu jednoduše naneste na vlhké vlasy, nechte pár minut působit a poté smyjte. Vaše vlasy budou pevné a lesklé. Využít ji můžete také místo peelingu.

Slupky z jablek

Věděli jste, že z jablečných slupek lze uvařit výtečný čaj? Tak to zkuste! Slupky z jednoho jablka vložte do hrnku a přelijte horkou (nikoli vroucí) vodou. Vyhazovat byste také neměli dužinu z odšťavňovače, kterou můžete dále využít například do koláče.

Starý chléb

Napůl ztvrdlý chléb je ideální na krutony do polévky. Jednoduše jej nakrájejte na kostky a na másle opražte. Zbylé krutony lze uchovávat v uzavíratelné dóze.

Slupky z citrusů

Otravný hmyz a zejména moly dokonale odpuzuje citrusové aroma. Slupky rozložte na plech a nechte úplně vyschnout. Poté je rozemelte a naplňte jimi látkové pytlíčky, které rozvěste do skříní.

Vaječné skořápky

Skořápky od vajec jsou perfektním pomocníkem pro čištění připáleného nádobí. Jemně je rozdrťte, naneste na houbičku se saponátem a připáleniny z nádobí jednoduše vydrhněte. Na čištění připečených zbytků jsou skvělé i síťky z pomerančů či citronů. Zmuchlejte je do kuličky a použijte místo drátěnky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat