Rušné město vyměnili za kemp. Tohle je návrat k přírodě se vší elegancí

Možná si vzpomínáte, jak jste jako děti s rodinou kempovali a jaké to bylo dobrodružství. Ovšem s odstupem let už se na pobyt pod širákem nebo stanem tak úplně necítíte…

Nejspíš z podobných pohnutek navrhl Simon Laws luxusní rodinné tábořiště, vsazené do nádherné přírody východoaustralského pobřeží. Obklopují jej staleté stromy a nedaleko se nachází turisty vyhledávaný Velký bariérový útes.

Laws se inspiroval nejen samotnou přírodou, ale také historií přistěhovaleckých rodin, jež Austrálii osídlily a které byly silně vázány na cukrovarnický průmysl.

Originální vstup připomíná mlýn a zvlněné plechové stěny asociují historické podniky na zpracování cukrové třtiny. Ačkoli tak na první pohled nepůsobí, interiér stavby nabízí veškeré pohodlí, jaké si jen může návštěvník přát.

V areálu najdete tři samostatné domky – jeden je určený na spaní, druhý skrývá koupelnu a třetí supluje jakousi společenskou místnost. Plocha, již obklopují, je pak určena všemožným aktivitám, které kempování nabízí.

Venkovní plocha je nicméně zastřešená, takže poskytuje ochranu před přírodními živly a umožňuje si vychutnat romantické večery, aniž by se člověk musel bát, že bude muset prchat před přívaly deště apod.

Při tom všem je však kemp v naprosté harmonii se svým okolím. Ani použité materiály nijak zvláště nezatěžují přírodu.

Rovněž interiéry jsou tak jednoduché, jak jen mohou být, aby návštěvníkům poskytly dostatek pohodlí, ale zůstaly v souladu s prvotním záměrem autora – vybudovat kemp, který splní nároky náročného uživatele, avšak uchová si své kouzlo a bude v souladu s přírodou.

Simon Laws pamatoval samozřejmě i na ochranu životního prostředí – kemp je vybaven zásobníky na dešťovou vodu, solárními panely a dalšími nízkoenergetickými „vychytávkami“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:00
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat