Udělejte jarní úklid i ve spíži. S jakými zásobami potravin se musíte rozloučit

Nemyslete, že pořádný jarní úklid potřebuje jen váš byt nebo šatník. Prospěje i vašim zásobám potravin. S jakými se rozloučit?

Se vším, co je prošlé

Možná si říkáte, že žádné potraviny s prošlou spotřební lhůtou nevedete, ale budete překvapeni. Ony totiž prochází i ty trvanlivé. A ruku na srdce – jak často kontrolujete konzervy, luštěniny, mouky a spol.?

Se starým kořením

Koření nebo sušené bylinky se sice nekazí (tedy pokud se vám v něm neusadí nějaký ten hmyz), ale časem ztrácí na chuti a vůni. A tak všechny kořenky pěkně očichejte a dopřejte jim nový, aromatický obsah!

Se vším, co by se mělo skladovat jinak

Znáte to – na etiketě se píše „skladujte v suchu a chladu“ nebo „po otevření spotřebujte do 3 dnů“. Ale stejně se vždycky v hlubokém koutku spíže najdou nějaké dobroty, které rozhodně neskladujeme podle těchto pravidel. Tak s těmi se rozlučte.

S dobrotami, které nebudete jíst

Všichni máme mezi zásobami z nějakého důvodu i potraviny, u kterých je jasné, že je prostě nebudeme jíst. Ať už je to třeba něco hrozně zdravého, co jste ochutnali a potvrdili si tak, že takhle zdraví zase být nechcete, nebo dárek, kterým se dotyčný rozhodně netrefil do vašich chuťových buněk. Zkrátka a dobře – když jste se neodhodlali doteď, už to nesníte.

Se všemi „duplicitami“

Několikero balení se zbytky těstovin, dva otevřené pytlíky s moukou... Připomíná vám to něco? Tak pryč s tím (nebo stejné zbytky sesypte k sobě, ať vám zbytečně nezabírají místo).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat