Grilování pro nadšence: Vyzkoušejte lávové kameny

07.07.2015 | Bydlení a design

Grilujete rádi a považujete se za přeborníky v této disciplíně? Možná už vám docházejí nápady, které by vaše umění posunuly na další stupeň. A zkoušeli jste už grilování na lávových kamenech?

Pokud jste milovníky bezpečného a zdravého grilování, tak pro vás mohou být lávové kameny řešením. Zahradního grilu na dřevěné uhlí se určitě nezbavujte, přeci jenom šťavnatému steaku prostoupeného vůní dřeva se jen tak něco nevyrovná.

Grilování na lávových kamenech je stejně šetrné k vašemu zdraví, jako přímé grilování na plynovém či elektrickém grilu. Nedochází při něm totiž k vytváření karcinogenních sloučenin.

Výhody lávových kamenů

Lávové kameny jsou speciální kvůli svému poréznímu povrchu. To jim umožňuje nasakovat tuk z opékaného masa, ten se tak nepřepaluje, nevzniká kouř a zplodiny.

Kameny nejsou přímým zdrojem tepla, vždy se musí nahřát. Buď hořáky v plynovém grilu, nebo pomocí dřeva či elektrických spirál. Správné teploty dosáhnete zhruba po 15 minutách zahřívání.

Maso z lávového grilu si navíc zachovává svou šťavnatost a křehkost. A provoz není téměř cítit. Nevzniká totiž žádný kouř ani odpad.

Údržba lávových kamenů

Po každém pečení seškrábněte nečistoty speciální škrabkou a rozpalte kameny na maximum. V této teplotě je udržujte cca po dobu pěti minut.

Tak z nich vypálíte všechny nečistoty a můžete je dál bez problémů používat. Rovněž si zajistíte jejich delší životnost.

Lávové kameny samozřejmě nevydrží věčnost, zejména pokud je používáte opravdu často. Jejich opakované zchlazování a zahřívání na maximální teploty má za následek postupný rozpad. Proto se doporučuje jejich průběžná výměna.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat