Toužíte po miminku? Jen zvýšit frekvenci sexu nestačí

09.02.2011 | Děti a rodina

Toužíte po miminku? Jen zvýšit frekvenci pohlavního styku nestačí. Páry, kterým se nedaří otěhotnět, často zkoušejí možné i nemožné, aby se jim vytoužené miminko podařilo počít. Počítají plodné dny, praktikují cviky k uvolnění pánevního svalstva – a také často zvyšují frekvenci pohlavního styku.

To sice pomoci může, ale vše spásná tato metoda také není. Pravidel, zvyšujících šanci na miminko, totiž existuje více.

Čím více, tím lépe?

Pokud jsou oba partneři zdraví a mají pravidelně pohlavní styk minimálně dvakrát až třikrát do týdně, existuje asi 85% pravděpodobnost, že se jim do jednoho roka podaří počít potomka. A právě frekvence pohlavního styku hraje pro úspěšné otěhotnění poměrně zásadní roli. Čím častěji totiž spolu pár souloží, tím větší šance je, že se některá ze spermií v pravý čas dostane až k vajíčku a dojde k oplodnění. Tolik laický výklad. Realita je ale poněkud složitější. Nezáleží totiž jen na frekvenci pohlavního styku, ale především na množství a kvalitě spermií.


Snažíte se otěhotnět? Kdy se vám to podaří?
Nechte si sestavit svůj osobní horoskop od astroložky Anny!

Roli hraje kvalita i kvantita

Čím více spermií se totiž v ejakulátu nachází, tím větší je šance, že se některé z nich podaří proniknout až k vajíčku a oplodnit ho. Laicky to lze přirovnat ke střelbě z brokovnice: čím více broků, tím větší je šance, že alespoň jeden z nich zasáhne cíl. Proto, pokud je počet spermií v ejakulátu muže normální a spermie jsou zdravé a normálně pohyblivé, doporučují lékaři jako optimální frekvenci pohlavního styku mezi partnery jednou denně. U mužů s nižší koncentrací spermií nebo jejich špatnou pohyblivostí se jako optimální jeví frekvence jednou za dva dny, a to po celou dobu ovulace. Během dne pauzy se totiž počet spermií doplní, takže se opět zvýší pravděpodobnost otěhotnění. Nemá smysl pokoušet se o početí, pokud je počet spermií v ejakulátu příliš nízký.

Začněte s předstihem

Při pokusech o početí také není vhodné čekat až na příchod ovulace. Lepší je začít se snažením už o dva až tři dny dříve. Ovulační testy totiž nemusí být zcela přesné a včasným začátkem se zamezí promeškání správného momentu. Důležité je ale i správné načasování. Lékaři například jako nejvhodnější denní dobu doporučují buď brzké ráno, nebo pozdní odpoledne, kdy jsou jak hladiny spermatu, tak i šance na otěhotnění největší.

Zdroj: www.zenska-neplodnost.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat