Těhulky, mlsejte: Kakao a čokoláda v těhotenství prospívají

Někteří porodníci varují ženy před konzumací čokolády v těhotenství. Jenže hořká varianta spolu s kvalitním kakaem ženě i dítěti spíš můžou prospět. Kakao a hořká čokoláda jsou totiž bohaté na flavonové sloučeniny, které podporují funkce placenty a pomáhají v růstu plodu. Navíc jsou prevencí preeklampsie.

To je závažná těhotenská komplikace, při níž má matka vysoký krevní tlak a bílkoviny v moči a především dojde ke snížení průtoku krve placentou. To vše může mít fatální následky jak pro matku, tak pro dítě.

Flavonové sloučeniny obsažené v hořké čokoládě a kakau pomáhají předcházet preeklampsii, zlepšují kondici placenty a průtok krve v ní, takže podporují zdravý vývoj a růst plodu.

„Tato studie naznačuje, že by čokoláda mohla mít pozitivní vliv na placentu a růst a vývoj plodu,“ tvrdí spoluautor výzkumu doktor Emmanual Bujold z Université Laval Québec City.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Lasagne

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat