Ranní nevolnost? 10 ověřených rad, které opravdu pomáhají!

Říká se, že těhotenství je jedním z nejkrásnějších období v životě ženy. Jen škoda, že nám ho kazí takové nepříjemnosti, jako jsou například ranní (a kdyby jen ranní) nevolnosti. Jak s nimi bojovat? Vyzkoušejte některou z následujících možností!

Každá žena je jiná, a tak i boj s těhotenskými nevolnostmi se bude lišit u každé těhotné. Nicméně některé babské rady opravdu zabírají. Třeba ty následující!

1. Uždibujte

Pokud vás trápí nevolnosti, neměla byste svému žaludku dovolit, aby byl prázdný. Že to nezní zrovna logicky? Ale je – prázdný žaludek k těhotenské nevolnosti jen přispívá. Každé dvě hodiny byste proto měla něco malého sníst.

2. Sušenky v nočním stolku

A když už jsme u plného žaludku – ještě než ráno vstanete z postele, snězte sušenku (obyčejnou, bez příchutě, případně zázvorovou), kterou byste měla mít pro tyto účely v nočním stolku. Uklidníte žaludek.

3. Studená kuchyně

Některým ženám vadí v těhotenství výrazné vůně. Pokud k nim patříte, zkuste přesedlat na studené pokrmy. Jsou totiž ve většině případů méně aromatické. A kromě toho horká jídla mohou podráždit žaludek.

4. Žádný stres

Tedy žádný stres z toho, že váš žaludek evidentně zvládá udržet jen suchý rohlík a bramborovou kaši. Nemusíte se bát, že tím svému dítěti nedodáváte důležité živiny – pokud jste měla vyváženou stravu před těhotenstvím, máte dostatečné zásoby všeho potřebného. A navíc můžete živiny dodat tělu (a miminku) pomocí pilulek apod. Až nevolnosti odezní, doženete to!

5. Pitný režim

Nepodceňujte přísun tekutin. Pokud vám například čistá voda nedělá dobře, přidejte si do ní plátek ovoce, které váš žaludek nerozbouří. Zkusit můžete i ředěnou zázvorovou limonádu (bez bublinek). Spoustě ženám pomáhají vychlazené nápoje (spíše než teplé či vlažné).

6. Pomeranč v kabelce

Další osvědčená babská rada velí mít při ruce kousek pomeranče, jehož chuť zažene pocit nevolnosti.

7. Aromaterapie

Některé vůně také pomáhají uklidnit rozbouřený žaludek – například máta. Zkuste při nevolnosti kápnout trochu mátového esenciálního oleje na kapesníček a jemně inhalujte.

8. Čisticí prostředky a spol.

A když už jsme zmínili vůně, spoustě těhotných vadí i pachy čisticích prostředků či vůně kosmetických přípravků. Zvolte proto takové, které jsou bez vůně (budete v drogerii chvíli hledat, ale stojí to za to).

9. Nosní dírka

Zní to možná legračně, ale zkuste to. Jakmile ucítíte, že se blíží nevolnost, dýchejte jen levou nosní dírkou (pravou jemně zmáčkněte a vyřaďte ji „z provozu“).

10. Příliš všeho škodí

Vyhýbejte se příliš kořeněným, sladkým či tučným jídlům. Ta mohou stát za podrážděným žaludkem a zhoršenou těhotenskou nevolností. Zkrátka všeho s mírou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat