Za většinu nemocí dětí můžou výfukové plyny, varují přední odborníci

Chcete mí zdravé děti? Omezte spalování fosilních paliv a přestaňte jezdit zbytečně automobily. S tímto přišli vědci v čele s uznávanou odbornicí profesorkou Frederikou Perer. Podle ní totiž za extrémní nárůst alergií, astmatu a poruch pozornosti v posledních deseti letech mohou právě exhaláty z výfukových plynů a kouře ze spaloven, továren a elektráren. Jen drastické snížení emisí může zajistit zdravější děti v budoucnosti.

Podle profesorky Perer výfukové plyny také výrazně snižují IQ dětí. „Spalování fosilních paliv způsobuje celou spoustu vážných zdravotních a vývojových vad u dětí skrze emise toxických částic, plynů a oxidu uhličitého,“ tvrdí profesorka Pererová z Kolumbie.

Podle ní ale působí skleníkové plyny ze spalování fosilních paliv na zdraví dětí také nepřímo, neboť zhoršují globální klima, v jehož důsledku trpí mnohé oblasti brutálním suchem či záplavami. To vše postihuje nejvíce děti – infekčními chorobami a hladem.

Perer varuje před tisícovkami studií, které prokázaly přímý vliv exhalátů z výfukových plynů a komínů na zdraví plodu i narozených dětí. Mít dnes děti ve velkých aglomeracích je podle ní hazard, který se nevyplácí. Vývojové vady, hormonální poruchy, astma, alergie, další poruchy imunity, snížené IQ a mentální poruchy či porucha pozornosti, to vše vyvolává a přímo ovlivňuje plyn z výfuku aut. To jsou všechno důsledky toxinů v ovzduší měst a aglomerací.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat